Для поставок винищувачів в Україну можуть знадобитися місяці – міністр оборони Британії

Для поставок винищувачів в Україну можуть знадобитися місяці – міністр оборони Британії

Укрінформ
Постачання Великою Британією винищувачів в Україну може зайняти місяці, тому Лондон зосереджений на використанні альтернативного забезпечення повітряної оборони України.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес, передає Укрінформ із посиланням на ВВС

Виступаючи на конференції в Римі, Воллес сказав, що повітряна підтримка та підтримка рухомих військ може бути забезпечена за допомогою ракет дальнього радіусу дії і безпілотних літальних апаратів.

За його словами, було б «більш реалістично і продуктивно» передбачити, що Британія надасть Україні літаки в довгостроковій перспективі для забезпечення її безпеки після завершення війни з росією.

Читайте також: Сунак доручив Воллесу визначити, які літаки Британія може надати Україні

«Це не звичайний випадок буксировки літака до кордону. Британія знає, що потрібно Україні, і дуже рада допомогти багатьма способами, намагаючись досягти ефекту. Такого ж ефекту можна досягти, але потенційно в інший спосіб - і не витрачаючи на це місяці», - сказав британський міністр.

Воллес наголосив, що його обов'язком є забезпечити Велику Британію і НАТО літаками, необхідними для їхньої оборони.

Читайте також: Зеленський: Далекобійна зброя – наш пріоритет, щасливий, що Британія нас почула

Глава міноборони Британії також відкинув пропозиції експрем'єра Бориса Джонсона про надання Україні 100 бойових літаків Typhoon. Оскільки вони виробляються коаліцією різних країн, тому для відправки їх в Україну потрібен дозвіл цих держав. До того ж, за словами Воллеса, Typhoon обладнані лише для бою в повітрі і не придатні для наземної атаки.

Раніше чинний прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив, що Лондон готовий розглядати надання Україні винищувачів і рішення про навчання пілотів фактично є першим кроком до цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-