Сунак доручив Воллесу визначити, які літаки Британія може надати Україні

Сунак доручив Воллесу визначити, які літаки Британія може надати Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу дослідити, які бойові літаки країна потенційно може надати Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian

“Прем’єр-міністр доручив міністру оборони дослідити, які реактивні літаки ми могли б надати, але, щоб було зрозуміло, це довгострокове рішення, а не короткострокові можливості, які зараз найбільше потрібні Україні”, - заявив речник британського уряду.

Він підкреслив, що рішення про постачання британських літаків в Україну ще не прийнято, але це питання «активно» розглядається главою Міноборони Беном Воллесом.

Читайте також: Формула миру, зброя та Олімпіада без рф: про що Зеленський говорив із Сунаком

“Ми ще не прийняли рішення про те, чи надсилатимемо винищувачі Великої Британії. Очевидно, що серед інших країн триває дискусія щодо передачі власних винищувачів, деякі з них більше схожі на те, до чого звикли українські льотчики”, - додав він.

За його словами, Британія сподівається прийняти перших українських пілотів навесні для тренувань, додавши, що «очевидно, ми хочемо, щоб це почалося якнайшвидше».

“Ми вважаємо правильним надати (Україні - ред.) обладнання в короткостроковій перспективі, як-от танки Challenger, додаткові гармати, засоби більшої дальності ураження, які можуть допомогти виграти війну зараз, але також дивимося у середньостроковій перспективі, щоб гарантувати, що Україна матиме всі можливі можливості (техніки — ред.), які вона потребує”, - зазначив речник британського уряду.

Читайте також: Корисний день для України: Кулеба анонсував поставку британських танків Challenger

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у своїй промові перед британськими депутатами у Вестмінстер-холі закликав Велику Британію та світову спільноту загалом до створення "коаліції літаків" – надати Україні бойові літаки для захисту від російського агресора.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-