Танки Challenger 2 будуть в Україні вже у березні - Сунак

Танки Challenger 2 будуть в Україні вже у березні - Сунак

Укрінформ
Британські основні бойові танки "Челленджер 2", які будуть доставлені в Україну наступного місяця, змінять ситуацію на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на пресконференції у середу разом з Президентом України Володимиром Зеленським. 

"Шлях з України до Великої Британії був добре протоптаний за останні шість місяців: 10 тис. ваших солдатів пройшли військову підготовку, і щотижня їх прибуває все більше. Лише кілька днів тому десятки з них прибули, щоб навчитись керувати нашими танками "Челленджер 2". Мені сказали, що вони вже опановують мистецтво керування цією складною 62-тонною зброєю, яка незабаром змінить ситуацію на полі бою у вашій країні", - сказав Сунак. 

Читайте також: Зеленський і Сунак відвідали базу в Британії, де навчають українських бійців

Він запевнив, що Сполучене Королівство завжди буде поруч з українцями – "вірними і непохитними друзями". "Ми обидва знаємо, що неймовірна сила та надихаюча хоробрість українського народу врешті-решт переможе тиранію. Саме тому ми тренуємо і озброюємо його технікою, необхідною для відсічі російським військам", - заявив британський прем’єр. 

Він додав, що Британія прискорить доставку свого обладнання та обладнання союзників до України, "щоб забезпечити його доставку на фронт найближчими днями і тижнями, а не місяцями чи роками".

"Українські екіпажі, які прибули минулого тижня, будуть використовувати танки "Челленджер 2" для захисту суверенної території України вже наступного місяця", - заявив Сунак.

Читайте також: Сунак доручив Воллесу визначити, які літаки Британія може надати Україні

Він повідомив, що Сполучене Королівство розширить тренувальну програму для українських військових, у рамках якої лише за останні шість місяців було підготовлено 10 тис. військовослужбовців, морських піхотинців і пілотів винищувачів, щоб "забезпечити Збройним силам України здатність захищати свою країну впродовж наступних поколінь".

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії вирішив передати Україні танкову роту основних бойових танків "Челленджер 2". Раніше міністр оборони країни Бел Воллес заявляв, що постачання танків "Челленджер 2" Україні очікується до літа.

Фото: SkyNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-