У Франції підтвердили: системи ППО Mamba SAMP-T передадуть Україні навесні

У Франції підтвердили: системи ППО Mamba SAMP-T передадуть Україні навесні

Укрінформ
Франція та Італія навесні поставлять систему наземного захисту середньої дальності MAMBA, щоб допомогти Україні захищатися від атак російських безпілотників, ракет і літаків.

Про це йдеться в пресрелізі Міністерства збройних сил Франції, передає Укрінформ.

"З міністром оборони Італії Гвідо Крозетто ми вирішили поставити в Україну навесні 2023 року ЗРК SAMP/T-MAMBA. Ця система дозволить захистити цивільне населення та інфраструктуру від атак з боку росії, про що просив Олексій Резніков", - йдеться в твіті глави МО Франції Себастьяна Лекорню.

Читайте також: ЗРК SAMP-T в Україні розгорнуть протягом двох місяців - глава МЗС Італії

«Надання такої системи є відповіддю на нагальність, висловлену Олексієм Резніковим, міністром оборони України, його французьким та італійським колегам щодо захисту цивільного населення та інфраструктури від російських атак з повітря », – додається в пресрелізі французького Міноборони.

Читайте також: Mamba SAMP-T: Україна отримає принципово важливу зброю

Нагадаємо: MAMBA - еквівалент американської системи Patriot - вже була розгорнута в Румунії для захисту надзвичайно стратегічного регіону порту Констанца на Чорному морі.

За допомогою цієї системи, її радарів і пускових установок, озброєних вісьмома ракетами Aster з дальністю близько 100 км, ми можемо протистояти широкому спектру повітряних загроз: балістичним ракетам малої дальності, винищувачам, вертольотам, безпілотникам і навіть залпам крилатих літаків. ракети з кількома пострілами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-