Українці активно подають заявки у «Гвардію наступу» - МВС

Українці активно подають заявки у «Гвардію наступу» - МВС

Відео
Укрінформ
Громадяни активно подають заявки на вступ до штурмових бригад, які входять до складу «Гвардії наступу».

Про це у телемарафоні повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас ця рекрутингова кампанія стартувала буквально у четвер, але я знаю, що вже дуже активно подаються заявки, анкети. Надходить насправді багато дзвінків на гарячу лінію, яка була створена спеціально під формування цих бригад. Відкритий набір і для хлопців, і для дівчат», - заявила Павліченко.

Заступниця міністра зазначила, що особисто знає деяких хлопців і дівчат, які вже долучилися до цих підрозділів.

«Це насправді дуже класні і достойні люди, які вже мають реальний досвід, мотивацію, розуміють, як нести службу на передовій, як підтримувати одне одного», - уточнила Павліченко.

Читайте також: Нацгвардійці показали, як ліквідують штурмовиків «Вагнера» під Бахмутом

За її словами, люди, які набиратимуться у «Гвардію наступу», мають бути у першу чергу мотивованими, готовими захищати країну, звільняти окуповані території тощо.

Відповідаючи на питання, як кандидатів у ці бригади будуть перевіряти на доброчесність, вона сказала, що насправді є певний алгоритм призначення людей у підрозділи як поліції, так і Нацгвардії чи прикордонної служби.

Цей алгоритм включає у себе перевірку кандидата шляхом направлення, у тому числі певних запитів (до низки структур – ред.), і перевірку його по певних базах (даних – ред.), поінформувала заступниця глави МВС.

«Тому кожен кандидат окрім того, що буде проходити таку собі співбесіду, де будуть з’ясовуватися його мотивація, буде проходити ще і певну перевірку - бо дійсно ворог не спить, і ми розуміємо, що можуть бути певні питання. Тому це все буде додатково перевірятися», - запевнила чиновниця.

Читайте також: Морпіхи знищили тиловий пункт ворога на Донеччині

Павліченко висловила переконання, що ті штурмові бригади, які будуть сформовані у рамках «Гвардії наступу», будуть якісно підготовленими і оснащеними новими підрозділами.

Як повідомлялося, 2 лютого в.о. міністра внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-