росіяни не забирають літаки після спільних військових навчань у білорусі

росіяни не забирають літаки після спільних військових навчань у білорусі

Дані Генштабу
Укрінформ
У білорусі завершилися спільні навчання авіаційного компонента російських і білоруських збройних сил, повернення авіації ворога на аеродроми постійного базування не зафіксоване.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 2 лютого. 

За даними Генштабу, протягом доби війська російської федерації завдали два ракетні удари по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області. Ворожим вогнем пошкоджені 13 двоповерхівок, три чотириповерхівки, дитячу поліклініку, школу, гаражі й автомобілі, є жертви серед мирного населення.

Читайте також: Поблизу Мелітополя на військових базах загарбників сталися вибухи

Також загарбники здійснили три авіаційні удари та понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільних об’єктах села Комишани Херсонської області, поранивши чотирьох мирних жителів, зокрема п’ятирічну дитину, яка перебуває у стані середньої тяжкості. Крім того, росіяни уразили цивільну інфраструктуру міста Очаків Миколаївської області.

Наголошується, що загроза здійснення ворогом подальших авіаційних і ракетних ударів залишається високою по всій території України.

«Противник продовжує активну розвідку та підготовку до наступу на окремих напрямках, здійснюючи заходи посилення своїх військ. Тривають наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках», – зазначили в Генштабі.  

Читайте також: міноборони білорусі заявило про завершення льотно-тактичного навчання з рф

Встановлено, що російські війська зазнають великих втрат, особливо в особовому складі. На інших напрямках ворог обороняється. 

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках наступальні угруповання загарбників не виявлені. На полігонах республіки білорусь триває підготовка ворожих підрозділів.

«Водночас, завершено спільне навчання авіаційного компонента регіонального угруповання військ збройних сил російської федерації та республіки білорусь. Повернення авіаційного угруповання противника на аеродроми постійного базування не відзначається», – зауважили в Генштабі. 

Читайте також: Метою путіна є оточення України й напад на Київ з боку білорусі — Моравецький

Зазначається, що російські війська продовжують обстрілювати населені пункти поблизу державного кордону, спричиняючи тим самим втрати серед цивільного населення і руйнування приватної власності. Зокрема, загарбники обстріляли райони Клюсів і Єліного Чернігівської області, Муравейні, Студенки, Катеринівки, Вовківки й Волфиного Сумської області, а також Ветеринарного, Козачої Лопані, Стрілечої, Глибокого, Тернової, Стариці, Гатища, Вовчанська, Вовчанських Хуторів й Охрімівки Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог бив по районах Куп’янська, Кучерівки, Кислівки й Котлярівки Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області. 

На Лиманському напрямку росіяни завдавали ударів по Макіївці, Червонопопівці та Діброві Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу загарбників зазнали Спірне, Білогорівка, Парасковіївка, Веселе, Бахмут й Іванівське Донецької області.

Читайте також: Сили оборони відбили ворожі атаки поблизу 14 населених пунктів

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Веселе, Сєверне, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда.

На Новопавлівському напрямку війська рф ударили по Вугледару, Богоявленці та Нескучному Донецької області.

На Запорізькому напрямку з мінометів, ствольної і реактивної артилерії росіяни обстріляли райони понад 15 населених пунктів, серед яких – Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських ударів ворога зазнали Херсон, а також Новокаїри, Червоний Маяк, Зміївка, Берислав, Миколаївка, Тягинка, Понятівка, Інженерне й Антонівка Херсонської області.

Читайте також: Кількість поранених унаслідок обстрілу Краматорська зросла до шести

На тимчасово окупованих територіях Донецької області, за інформацією Генштабу, рф готується до прихованої мобілізації. Зокрема, у місті Горлівка всі бюджетні та комунальні установи отримали наказ подати до окупаційного військового комісаріату списки осіб, які мають бронь. Усі ці люди будуть розглядатися спеціальними комісіями ворога з подальшим призовом на військову службу до лав російської армії.

У районі Тавільжанки Куп’янського району Харківської області загарбники готуються до руйнування дорожньої інфраструктури, мінування мостів, дамб і переїздів.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по районах зосередження російських військ чотири удари. Також українські захисники знищили російський безпілотник типу «Мерлін». Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони зі свого боку уразили три райони зосередження живої сили та пункт управління ворога.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 2 лютого 2023 року у ході розв’язаної проти України повномасштабної війни Сили оборони знищили близько 129 тисяч 30 російських військових, 3211 ворожих танків, 6382 бойових броньованих машин та іншу техніку загарбників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-