Україна гарантує партнерам, що далекобійні ракети не битимуть по території рф - Резніков

Україна гарантує партнерам, що далекобійні ракети не битимуть по території рф - Резніков

Укрінформ
Україні потрібні далекобійні ракети, які не дадуть ворогу забезпечувати оборону і змусять його програти, та готова координувати цілі з партнерами.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на спільному засіданні уряду України та Європейської Комісії, передає кореспондент Укрінформу.

«Успіх України на полі бою – це ваш успіх також. Ми очікуємо, що цей рік принесе нові  можливості…  Щоб перемогти, нам треба захопити стратегічну ініціативу», - заявив міністр.

Читайте також: Україна потребує більше озброєння через ймовірність нового наступу росіян - Резніков

Зокрема він закликав партнерів допомогти зі встановленням протиракетної оборони якомога швидше. У цьому контексті Резніков наголосив на бажанні отримати Patriot і SAMP/T за першої нагоди разом із постачанням нових IRIS-T та NASAMS.

«Якби у нас була можливість завдати удару на відстані 300 км, російська армія не змогла б забезпечувати оборону і була змушена програти. Україна готова надавати будь-які гарантії, що ваша зброя не буде залучена до атак на російську територію. Ми маємо достатньо цілей на тимчасово окупованій території України і готові координувати цілі з нашими партнерами», - підкреслив Резніков.

Крім того, міністр наголосив на потребі України в танках і бронетехніці та подякував партнерам за рішення щодо їх постачання на останній зустрічі в Рамштайні. За його словами, це дозволить створити броньований кулак для прориву російської оборони.

Читайте також: Резніков обговорив із Макроном поточні потреби ЗСУ

Наостанок Резніков зауважив, що є необхідність і в збільшенні кількості артилерії та снарядів і зброї, здатної перевершити і знищити засоби радіоелектронної боротьби і ППО росії, які вона має попри санкції.

Як повідомлялося, раніше ЗМІ з посиланням на посадовців США зазначали, що новий пакет військової допомоги Штатів може вперше включати ракети радіусом дії до 150 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-