росія готується до спроби реваншу не тільки проти України, а й проти вільної Європи - Зеленський

росія готується до спроби реваншу не тільки проти України, а й проти вільної Європи - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що росія готується до спроби реваншу не тільки проти України, а й проти вільної Європи

Про це він сказав під час спільного з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави нагадав, що сьогодні в українській столиці працює колегія ЄК й уряду України, а завтра відбудеться саміт Україна-ЄС.

"Це час, коли наші спільні домовленості тут, у столиці України, означатимуть зміцнення всієї Європи, бо збільшення нашої співпраці, подальша інтеграція України та ЄС - це зміцнення загальноєвропейських можливостей захищати життя, життя вільних людей у вільній та мирній Європі, про яку мріяли батьки-засновники ЄС та покоління європейців у різних країнах", - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський: Санкційний темп Європи уповільнився, тоді як рф збільшує темп адаптації до санкцій

Він розповів, що засновники ЄС і європейці мріяли, зокрема, щоб Європа була надійно захищена від будь-яких агресій, шовінізму, спроб силового перерозподілу кордонів, щоб у Європі панувала демократія та були захищені права кожної людини, кожної спільноти, щоб ніколи знову не було спалених міст і депортацій.

"Зараз очевидно, що реалізувати таку мрію про мирну Європу можна лише разом з Україною і лише перемагаючи росію, їх агресію", - наголосив Зеленський.

Глава держави нагадав, що перед наданням Україні статусу кандидата у члени ЄС пояснював партнерам, що таке рішення буде мотивацією для українців боронити Україну, а отже і всю Європу від "найбільш антиєвропейської з сил, які сьогодні є у світі".

Читайте також: Десятий пакет санкцій проти рф ухвалять до 24 лютого - президентка Єврокомісії

«Зараз ми перед наступним логічним важливим кроком - перед новою фазою в нашому історичному об'єднанні. І буде правильно, якщо відкриття переговорного процесу щодо членства України в Євросоюзі буде сприйматися саме так, як сприймалося надання Україні кандидатства", - відзначив Зеленський.

За його словами, українці на полі бою захищають ті цінності, на основі яких Європа об'єдналася і об'єднується зараз, цього не можна втратити.

"Зараз росія концентрує сили, ми всі знаємо, готується до спроби реваншу не тільки проти України, проти вільної Європи, проти вільного світу. Щоб подолати такого ворога, на жаль, недостатньо лише успіхів на полі бою. Потрібна віра в Європу, в Європу вільну, миру об'єднану, потрібна міцність наших інституцій, потрібні мотивуючі інтеграційні здобутки, які будуть доказом саме того, що стійкість наших людей на полі бою та на всіх інших рівнях цього складного, важливого, доленосного протистояння дійсно підтримується всією Європою", - заявив Зеленський.

Читайте також: Глава Єврокомісії передала Зеленському звіт щодо другої частини опитувальника для членства в ЄС

Як повідомлялося, 2 лютого в Києві проходить зустріч членів Колегії Європейської Комісії на чолі з президенткою цієї Євроінституції Урсулою фон дер Ляєн з урядом України. Темами для обговорення є підтримка України у боротьбі проти російської агресії, координація зусиль з відновлення України, продовження ключових реформ та наближення України до членства в Європейському Союзі.

3 лютого у Києві відбудеться 24-й саміт ЄС-Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-