Союзники працюють над комплексною системою для ремонту військової техніки з України — посол Литви

Союзники працюють над комплексною системою для ремонту військової техніки з України — посол Литви

Укрінформ
Використання потужностей Литви для ремонту військової техніки для України залежить від партнерів, нині союзники працюють над створенням комплексної системи матеріально-технічного забезпечення для обслуговування техніки.

Про це заявив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас в інтерв’ю Укрінформу.

За словами дипломата, у Литві проводився ремонт кількох гаубиць PzH-2000, литовські військові надали допомогу з перевезенням гаубиць із України та назад.

“При цьому важливо зазначити, що всі ремонтно-технічні роботи виконувалися німецькими виробниками PzH-2000 (Krauss-Maffei Wegmann і Rheinmetall Defence), які мають необхідні ремонтні потужності в Литві. Ступінь використання цих потужностей у майбутньому залежатиме від Федерального уряду Німеччини та його промислових партнерів”, - зауважив Сарапінас.

Посол Литви додав, що західні союзники України працюють над створенням комплексної системи матеріально-технічного забезпечення, яка б, серед іншого, вирішила потреби в обслуговуванні обладнання.

“Зважаючи на інтенсивність війни, є вагомі аргументи для розміщення таких об’єктів технічного обслуговування ближче до українського кордону, скажімо, у Польщі чи Словаччині”, - зазначив дипломат, зауваживши, що це зменшить потреби в транспортуванні та прискорить повернення критично важливого обладнання на поле бою.

Читайте також: Німеччина ремонтуватиме в Словаччині передану Україні техніку

Як повідомлялося, у жовтні міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас оголосив про намір відремонтувати ще 12 німецьких гаубиць PzH2000 для України.

Фото: DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-