Качинський переказав ЗСУ 50 тисяч злотих

Качинський переказав ЗСУ 50 тисяч злотих

Скрін
Укрінформ
Лідер владної партії Польщі “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський зробив грошовий переказ для ЗСУ, чим завершив судовий спір з ексміністром закордонних справ Радославом Сікорським.

Качинський зазначив, що переказує кошти на українську армію з приємністю, а Сікорський відповів, що приймає вибачення, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні Україна бореться за свою незалежність і свободу, а також за нашу безпеку. Ми це підтримуємо і будемо підтримувати. Оскільки платіж на фонд підтримки Збройних Сил України закриває мій спір з Радославом Сікорським, я роблю це із задоволенням”, - йдеться в заяві Качинського, яку разом з платіжкою у 50 тис. злотих (понад 420 тис. грн) розмістив в соцмережах його адвокат.

Своєю чергою Сікорський написав у Твіттері, що приймає вибачення від Качинського, котрий раніше назвав його “дипломатичним зрадником”, у формі переказу на ЗСУ, які “стоять на захисті усієї Європи”.

“Я радий, що ми знайшли патріотичне рішення”,- констатував Сікорський.

Читайте також: Качинський назвав нечесною політику Німеччини стосовно України

Як повідомлялося, Сікорський подав до суду на Качинського після інтерв’ю 2016 року, в якому, оцінюючи причини Смоленської катастрофи, лідер PiS охарактеризував дії тодішнього глави МЗС Польщі як “дипломатичну зраду”. Після кількарічної судової тяганини апеляційний суд у Варшаві ухвалив, що Качинський повинен покрити витрати у розмірі 708 тис. злотих (понад 6 млн грн) на публікацію у ЗМІ вибачень на адресу Сікорського.

Згодом Качинський публічно заявив, що у нього немає таких коштів, аби їх виплатити, він мусив би продати свій будинок. Сікорський на це відповів, що відмовиться від судових претензій, якщо Качинський перекаже 50 тис. злотих для ЗСУ.

 Фото: PAP, Leszek Szymański

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-