росіяни риють окопи навколо Бердянського аеропорту - за 100 кілометрів від лінії фронту

росіяни риють окопи навколо Бердянського аеропорту - за 100 кілометрів від лінії фронту

Фото
Укрінформ
Військові рф зводять "оборонні лінії" та встановлюють оборонні споруди навколо Бердянського аеропорту.

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Фортифікаційні споруди вже є навколо Мелітополя – зі сторони Бердянська, Василівки та Херсонщини. За останні тижні окупанти накопали окопів та наставили "зубів дракона" навколо Бердянського аеропорту - за 100 км від лінії фронту", - написав він.

За словами Федорова, окупанти шукають людей для будівництва лінії оборони у тимчасово окупованому Криму.

Про те, що закинутий аеродром окупанти вже доволі давно перетворили на базу для вертольотів і продовжують його використання, свідчать знімки від Planet Labs, які опрацював Defense Express.

Додається, що під час аналізу знімків була помічена інша діяльність військових рф - перетворення аеродрому на вузол оборони зі створенням повноцінного периметра укріплень.

Читайте також: У Бердянську вибухнуло авто колаборантки

За даними видання, весь аеродром по 15-кілометровому периметру оточений окопами, траншеями та окремими позиціями, включно з укриттями для техніки. Перед лінією окопів встановлюються протитанкові надовби - відомі "пірамідки Вагнера".

Раніше повідомлялось, що оборонні споруди типу "зубів дракона" встановлені в Мелітополі, прямо на центральних вулицях. Також вони є поблизу Василівки. Про це повідомляли люди, які виїжджали з тимчасово окупованих територій в бік Запоріжжя.

Фото в тексті Defense Express

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-