У Бердянську вибухнуло авто колаборантки

У Бердянську вибухнуло авто колаборантки

Фото
Укрінформ
У Бердянську вибухнула машина колаборантки та власниці притулку для тварин Валентини Мамай.

Про це у Фейсбуці повідомляє Бердянська міська військова адміністрація, передає Укрінформ 

"Ми отримали підтвердження інформації про те, що вибухнув саме автомобіль Валентини Мамай. Саме вона допомагала окупантам знаходити патріотів України, які могли чинити спротив, у тому числі ветеранів АТО. Крім того, вона допомагала організовувати псевдореферендум. Наразі Мамай знаходиться в лікарні, про її стан поки нічого не відомо", - прокоментувала ситуацію начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина.

У дописі зазначається, що Мамай була депутаткою Бердянської міської ради від партії ОПЗЖ. 15 червня 2022 року  на сайті генпрокурора з'явилося повідомлення про оголошену їй підозру в державній зраді

https://www.gp.gov.ua/ua/posts/povidomlennya-pro-pidozru-mamai-vi .

Згідно з матеріалами справи, жінка від самого початку окупації допомагала загарбникам знаходити людей, які можуть чинити спротив окупаційній владі (можуть мати вогнепальну зброю, брали участь у Антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на сході України).

За даними правоохоронців, із кінця лютого 2022 року Мамай писала та передавала агентурні повідомлення до Федеральної служби безпеки рф, особисто зустрічалася з ними в приміщенні будівлі міської ради й інших публічних місцях, відкрито підтримувала окупаційний "уряд" та політику держави-агресора.

Читайте також: У центрі Мелітополя підірвали авто колаборанта

Крім того, жінка брала участь в агітаційній роботі, щоб мешканцi Бердянська не залишали тимчасово окупованої територiї, не виїжджали на територію України, а також вивчали законодавство рф тощо. Мамай переконувала мешканців займатись підприємницькою дiяльнiстю на умовах, висунутих окупаційним "урядом". 

Також вона показувала російським військовослужбовцям вигiднi позиції для розташування вiйськової технiки та мiсця дислокації військовослужбовців Збройних сил України.

Раніше повідомлялося, що у Бердянську вибухнула машина, яка дуже схожа на авто власниці притулку для тварин Валентини Мамай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-