кремль намагається створити умови для наступу на Луганщині –  ISW

кремль намагається створити умови для наступу на Луганщині – ISW

Укрінформ
У кремлі намагаються створити умови для стратегічної операції на Луганщині протягом наступних шести місяців.

 Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

Як зауважують американські аналітики, інсайдери кремля повідомили агентству Bloomberg, що президент росії володимир путін прагне перехопити ініціативу на полі бою і готує новий наступ, який може розпочатися вже в лютому або березні. За словами російських чиновників, які говорили на умовах анонімності, путін вірить, що такий наступ дасть змогу росії виграти війну в довгостроковій перспективі попри останні невдачі.

«Це узгоджується з поточною оцінкою та прогнозом ISW про те, що з метою відновлення ініціативи кремль готується провести рішучу стратегічну операцію, найімовірніше в Луганській області, протягом наступних шести місяців. Раніше ISW вказував, що такою операцією може бути або великий наступ у Луганській області, або російська оборонна операція з розгрому українського контрнаступу», - йдеться у звіті.

Зазначається, що нещодавні обмежені російські атаки в Запорізькій області, найімовірніше, мають на меті відволікти українські сили від Луганського напрямку.

В ISW вказують на передислокацію частини російської 2-ї мотострілецької дивізії з білорусі в Луганську область, що також може свідчити про планування російського наступу саме там, хоча й не виключають його проведення в районі Вугледара на Донеччині.

Читайте також: Підготовки до наступу рф на Таврійському напрямку не спостерігається - Єрін

При цьому в ISW вважають найнижчою імовірність російського наступу з білоруської території.

«Новий наступ навряд чи буде з білорусі на північ України. Як і раніше, немає ознак того, що російські війська формують ударні угруповання в білорусі. Вони здебільшого використовують білоруську інфраструктуру та навчальний потенціал для тренувальних ротацій своїх підрозділів», - зазначається у звіті й додається, що і російські мілблогери дедалі частіше називають ідею повторної атаки на Київ із білорусі інформаційною операцією.

Читайте також: На півдні спостерігається накопичення сил росіян, хоча їх ще важко назвати військовими - Гуменюк

Як повідомлялось, у попередньому звіті ISW зазначав, що кремль посилює інформаційні операції всередині росії для представлення неспровокованого вторгнення в Україну як вимушеного кроку та підготовки населення до тривалої війни та майбутніх численних жертв серед росіян.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-