У Чорному морі росія тримає два ракетоносії з «Калібрами»

У Чорному морі росія тримає два ракетоносії з «Калібрами»

Укрінформ
Наразі росія тримає у Чорному морі 12 кораблів і катерів, у тому числі 2 ракетоносії загальним залпом 12 ракет.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми спостерігаємо, що море знову на нашому боці — шторм посилився. Це змусило і ракетоносії в тому числі заховатися в пункти базування. Але корабельне угруповання ворога ще досить потужне в Чорному морі. Зокрема, це 12 кораблів, катерів, але серед них тільки 2 ракетоносії — надводний і підводний. Загальний залп «Калібрів» на сьогодні становить 12 одиниць», - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що ворог потребує відновлення сил після нещодавньої масованої ракетної атаки на Україну. Крім того, штормова погода і поривчастий вітер зменшують імовірність використання ним дронів-камікадзе.

«Але ми пам’ятаємо, що ворог може нехтувати елементарними правилами й нормами ведення війни. Тому розслаблятися ще зарано. Пам’ятаймо про обов’язковість дотримання сигналів повітряної небезпеки», - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Ворог обстріляв житлові квартали Херсона та області, є загиблі і поранені

Як повідомлялося, 26 січня російські загарбники запустили по Україні 55 ракет, 47 із них знищили сили протиповітряної оборони.

За словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, росіяни здійснили пуски ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-