Україні потрібно 300-500 танків вже зараз — Зеленський

Україні потрібно 300-500 танків вже зараз — Зеленський

Укрінформ
Українській армії необхідно від 300 до 500 танків для здійснення контрнаступу на російські війська.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю британському телеканалу Sky News заявив Президент України Володимир Зеленський.

“Зараз нам потрібно 300-500 танків. Тому я вважаю, що нам потрібні танки, щоб вести наступ (проти військ рф — ред.) на нашій території, на нашій землі. Нам потрібна броньована техніка, щоб захистити наших людей. Це - все”, - сказав Глава держави.

Зеленський також додав, що через тривалість поставок західної зброї, у нього з'являється відчуття полегшення лише тоді, коли ця зброя, яку Україні надають її партнери, вже використовується українськими військовими на полі бою.

“Іноді поставка зброї триває місяцями, розумієте? Я нікого не звинувачую, але, у відповідь на ваше запитання, відчуття полегшення приходить лише після того, як зброя, яку нам надають наші партнери, вже використовується нашою армією”, - додав Президент.

Читайте також: Зеленський подякував Польщі за рішення щодо танків

Як повідомляв Укрінформ, вранці 25 січня на засіданні уряду ФРН було схвалено рішення щодо надання Україні німецьких танків.

Пізніше міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у кулуарах Бундестагу після засідання оборонного комітету заявив, що танки Leopard 2 з Німеччини можуть бути доправлені в Україну приблизно за три місяці.

Раніше уряд Великої Британії ухвалив надати Україні танкову роту основних бойових танків Challenger 2 – чотири негайно та вісім трохи згодом.

Президент США Джо Байден офіційного анонсував поставки 31 танка американського виробництва M1 Abrams, а також іншого військового обладнання в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-