Ворог за добу завдав 33 удари по Донеччині: у поліції показали руйнування

Ворог за добу завдав 33 удари по Донеччині: у поліції показали руйнування

Фото
Укрінформ
Донеччина за добу зазнала 33 удари з боку військ рф - обстріляно 17 населених пунктів, пошкоджено 26 цивільних об’єктів.

Про це повідомляє поліція Донецької області, передає Укрінформ.

«Донеччина зазнала 33 ворожих удари - поліція зібрала докази воєнної агресії рф. Упродовж доби окупаційні війська росії атакували 17 населених пунктів. Загинули та дістали травми цивільні мешканці… Зруйновано та пошкоджено 26 цивільних об’єктів – 22 житлових будинки, дитячий садок, гараж, автомобілі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Бахмут, Торецьк, смт Велика Новосілка, Очеретине, Північне, Ямпіль, села Іванопілля, Времівка, Красногорівка, Веселе, Орлівка, Новокалинове, Первомайське, Богоявленка, Парасковіївка, Карлівка.

За словами правоохоронців, загарбники застосували проти мирного населення авіацію, РЗСВ «Град», артилерію та міномети.

Читайте також: ЗСУ уразили чотири ворожі пункти управління та склад боєприпасів

Так, з авіації, «Градів» та артилерії російські війська обстрілювали Авдіївку, місто витримало дев’ять атак. Руйнувань зазнали чотири багатоквартирних будинки, є загиблий і травмовані цивільні мешканці.

Реактивною артилерією окупанти накрили Очеретине та Богоявленку. У селищі Очеретине снаряди поцілили в три приватні оселі, є вбиті та поранений. У Богоявленці також є загиблі та травмовані.

«Внаслідок ворожих атак поранено людину в Бахмуті та вбито у Парасковіївці. Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - констатували в поліції.

Читайте також: Ворог обстріляв лікарню під Краматорськом

Там нагадали, що за допомогою поліції за минулу добу (26 січня) було евакуйовано ще 112 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 36 970 осіб, серед них 5372 – дитини, 2043 – людей з інвалідністю.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, у регіоні проблеми з електро-, тепло- та водопостачанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-