ПАРЄ обурена звірствами російських військових і особливо «вагнерівців» в Україні

ПАРЄ обурена звірствами російських військових і особливо «вагнерівців» в Україні

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи обурена звірствами та злочинами, скоєними в Україні російськими військовими, особливо найманцями так званої "Групи Вагнера".

Про це йдеться у резолюції "Правові аспекти та аспект прав людини в агресії російської федерації проти України", яку ухвалила ПАРЄ у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

"Асамблея обурена численними повідомленнями про звірства, грубі порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права, скоєні російськими військами або пов'язаними з ними збройними групами, і особливо жахливою роллю "Групи Вагнера" під час бойових дій чи на тимчасово окупованих ними територіях у ході агресивної війни", - йдеться у документі.

Читайте також: Штати офіційно визнали ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією

У ПАРЄ наголосили на переконливих свідченнях того, що багато з цих дій "є серйозними порушеннями Женевських конвенцій і воєнними злочинами, а деякі з них можуть навіть кваліфікуватися як злочини проти людяності, будучи частиною широкомасштабного чи систематичного нападу на цивільне населення в Україні".

"Асамблея рішуче засуджує ці злочини і повторює свій заклик до міжнародної спільноти надіслати чіткий сигнал про те, що винні у воєнних злочинах і злочинах проти людяності будуть притягнуті до відповідальності і що безкарність за такі злочини неприйнятна. Це однаковою мірою стосується як рядових виконавців, так і тих, хто несе відповідальність за злочини на рівні командування", - сказано у резолюції.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала визнати ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Водночас ПАРЄ закликала українську владу приділити особливу увагу активізації відповідних процедур "для збору інформації та безпечного повернення примусово переміщених українських дітей з російської федерації та окупованих росією територій".

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії українські правоохоронці зареєстрували 62 210 злочинів агресії та воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-