Війська рф пошкодили в Україні понад тисячу медзакладів, 171 зруйнований

Війська рф пошкодили в Україні понад тисячу медзакладів, 171 зруйнований

Укрінформ
За 11 місяців війни росія зруйнувала в Україні 171 медзаклад, понад тисяча зазнали пошкоджень. На відбудову цих обʼєктів потрібно близько $1 млрд.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ. 

“Від 24 лютого минулого року окупанти майже щодня завдають ударів по українській медичній інфраструктурі. За 11 місяців війни в Україні постраждали 1206 обʼєктів медзакладів. З них 1035 обʼєктів медичної інфраструктури пошкоджено та ще 171 обʼєкт зруйновано вщент, без можливості подальшого відновлення”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, ворог цілеспрямовано цілить у лікарні та амбулаторії, аби залишити якомога більшу кількість населення без медичної допомоги.

Читайте також: Омбудсман розповів «Лікарям без кордонів» про знищені росією лікарні

За попередніми оцінками, для відбудови зруйнованої та пошкодженої медінфраструктури до того стану, в якому вона була до війни, державі необхідно близько 1 млрд доларів.

Також в МОЗ повідомили, що в деокупованих регіонах та на територіях, де не ведуться бойові дії, Україна активно відновлює медичні заклади. За 11 місяців повністю відновлено 143 обʼєкти, які в результаті обстрілів зазнали незначних ушкоджень чи руйнувань. Ще понад 250 медичних закладів відновлені частково.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-