Залужний: Міноборони та ЗСУ сповідують нульову толерантність до корупції

Залужний: Міноборони та ЗСУ сповідують нульову толерантність до корупції

Укрінформ
У Міністерстві оборони та ЗСУ - нульова толерантність до корупції, водночас перекладання відповідальності чи провини підлеглих на керівників не тільки шкодить справі, а й суперечить управлінським принципам НАТО.

Про це написав у Фейсбуці Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, повідомляє Укрінформ.

«У Міноборони та Збройних Силах України сповідується нульова толерантність до корупції. Тому будь-яка інформація про можливі її прояви повинна ретельно перевірятися, отримувати правову оцінку та відповідне реагування. Перекладання відповідальності чи провини підлеглих на керівників не тільки шкодить справі, але й суперечить управлінським принципам НАТО, на які ми прагнемо перейти. Це стосується і Міністерства оборони, і Збройних Сил», - зазначив Залужний

Він наголосив, що система військового управління має бути непохитною, особливо в умовах війни.

Читайте також: Залужний пожертвував ЗСУ мільйон доларів зі своєї спадщини

«Міноборони, згідно із законом, є центральним органом виконавчої влади та військового управління, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні Сили, Головне управління розвідки та Держспецтрансслужба. Міністр оборони здійснює військово-політичне й адміністративне керівництво Збройними Силами. З початком повномасштабного вторгнення потреби війська стрімко зросли. Разом ми гідно долаємо найважчі у нашій новітній історії випробування», - резюмував Головнокомандувач ЗСУ.

Військовослужбовці Збройних Сил забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та в достатній кількості, додав він.

Як повідомлялося, у публікації видання «Дзеркало тижня» стверджувалося, що ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази. Також повідомлялося про те, що голова Національного агентства запобігання корупції Олександр Новіков 23 січня виніс припис міністру оборони Олексію Резнікову про проведення службового розслідування щодо керівника департаменту держзакупівель.

Читайте також: Резніков анонсував зміни у солдатському меню

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України, написав заяву про звільнення, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення ЗСУ внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних із закупкою послуг харчування. 24 січня Кабмін звільнив Шаповалова з посади заступника міністра оборони.

Голова комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна з посиланням на Резнікова повідомила, що звільнено також директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-