Латвія вже надала Україні військової допомоги на €300 мільйонів

Латвія вже надала Україні військової допомоги на €300 мільйонів

Укрінформ
Міністр оборони Латвійської Республіки Інара Мурнієце сказала, що військова допомога її країни Україні досягла 1% від латвійського ВВП, що в абсолютному значенні становить 300 млн євро.

Як повідомляє Укрінформ, про це вона розповіла в інтерв’ю АрміяInform.

«Наша підтримка… різнопланова: політична, гуманітарна, економічна, військова… лише нашу військову допомогу ми вже оцінюємо в один відсоток від усього нашого ВВП. Це понад 300 мільйонів євро… Ми підтримували і будемо підтримувати Україну. І саме перемога України і кінець росії — це те, над чим ми працюємо», - сказала Мурнієце.

Вона також зазначила, що, з огляду на агресію рф проти України, Латвія збільшує витрати на власну оборону. Зокрема, було ухвалено рішення збільшити видатки на оборону до 2,5% відсотка ВВП до 2025 року, до 3% - до 2027 року. «Усі додаткові витрати на оборону дозволять нам напрацювати нові спроможності — ключові для наших потужностей оборони», - сказала міністр оборони Латвії.

Читайте також: Латвія відправить в Україну Stinger і гелікоптери

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня Президент Латвії Егілс Левітс запевнив Україну в подальшій всебічній підтримці і зазначив, що на той момент обсяг підтримки досяг 0,93% латвійського ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-