Пентагон вшестеро збільшить виробництво артилерійських снарядів – NYT

Пентагон вшестеро збільшить виробництво артилерійських снарядів – NYT

Укрінформ
Внаслідок війни, розв’язаної рф проти України, а також через зобов’язання США допомагати українцям озброєнням, керівництво Пентагону прийняло рішення збільшити щонайменше в шість разів виробництво артилерійських снарядів.

Про це повідомляє в вівторок The New York Times, передає Укрінформ.

«Пентагон намагається збільшити виробництво артилерійських снарядів на 500% впродовж наступних двох років, довівши виробництво звичайних боєприпасів до рівня, якого не було з часів Корейської війни»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Бронетехніка для України: Зеленський обговорив із президентом Фінляндії створення платформи

При цьому інвестуються мільярди доларів, щоби компенсувати дефіцит боєприпасів, спричинений війною рф в Україні та створити запаси для майбутніх потенційних конфліктів.

Зусилля включатимуть розширення заводів і залучення нових виробників, що в США називають частиною «найагресивнішої за майже 40 років» модернізації бази оборонної промисловості США.

До вторгнення рф в Україну 24 лютого минулого року, для Армії США було достатнім рівнем виробництво 14,4 тисячі некерованих снарядів на місяць. Втім, виділення боєприпасів в якості допомоги Україні зі складів Пентагону спонукала керівництво міноборони США потроїти виробничі цілі у вересні, а потім знову подвоїти їх у січні, щоби зрештою вони могли виготовляти 90 тисяч або більше снарядів на місяць.

Читайте також: У Пентагоні підтвердили, що постачають Україні боєприпаси зі складів в Ізраїлі й Кореї

Як повідомлялося, некеровані артилерійські снаряди стали одним з основних видів боєприпасів у війні, яка триває вже 11 місяців. Рішення Армії США розширити виробництво боєприпасів є чітким свідченням того, що США планують підтримувати Україну незалежно від того, як довго триватиме війна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-