ЗСУ відбили всі ворожі атаки на Лиманському й Авдіївському напрямках

ЗСУ відбили всі ворожі атаки на Лиманському й Авдіївському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили всі атаки російських військ, здійснені протягом доби на Лиманському й Авдіївському напрямках, протягом доби по загарбниках завдані 11 авіаційних ударів. 

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 24 січня.

Так, зазначається, що вісім ударів авіація Сил оборони України протягом доби здійснила по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських військ, ще три удари були завдані по позиціях зенітних ракетних комплексів ворога.

«Протягом поточної доби підрозділами зенітно-ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України за 30 хвилин було знищено три російські ударні вертольоти Ка-52, які виконували завдання в районі населеного пункту Євгенівка Волноваського району Донецької області. Також у районі Бахмута українські захисники збили російський Су-25», – додали в Генштабі. 

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони зі свого боку уразили за добу вісім районів зосередження загарбників.

Натомість російські війська протягом доби здійснили п’ять ракетних і 13 авіаційних ударів та понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ракетні удари були завдані ворогом по цивільних об’єктах міста Костянтинівка Донецької області. У Генштабі застерігають, що загроза здійснення росіянами авіаційних і ракетних ударів залишається актуальною по всій території Україні.

На Бахмутському напрямку, за даними військових, ворог продовжує вести наступальні дії, зазнаючи численних втрат. «На Лиманському та Авдіївському напрямках вів безуспішні наступальні дії, усі атаки противника відбиті. На Куп’янському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти ведуть оборону», – зазначили в Генеральному штабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, наступальні угруповання ворога не виявлені. 

Водночас загарбники не припиняють здійснювати обстріли вздовж лінії зіткнення. Ворожих ударів з танків, мінометів й артилерії зазнали райони понад 30 населених пунктів. Серед них – Гута-Студенецька, Бучки та Михальчина Слобода Чернігівської області; Нововасилівка, Сопич, Кучерівка, Студенок, Козаче, Бояро-Лежачі, Стукалівка, Ворожба, Волфине, Юнаківка Сумської області, а також Басове, Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Веселе, Вовчанськ, Варварівка та Григорівка Харківської області. 

На Куп’янському напрямку війська рф били по районах Дворічної, Гряниківки, Кислівки й Берестового Харківської області, а також по районах Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни обстріляли райони Макіївки, Площанки, Червонопопівки, Тернів і Ямполівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження з танків і всього спектру ворожої артилерії зазнали райони понад 20 населених пунктів, зокрема Спірного, Берестового, Білогорівки, Веселого, Красної Гори, Бахмута, Кліщіївки, Курдюмівки, Дружби, Майорська та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили райони Новобахмутівки, Орлівки, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Михайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники обстріляли райони Новоукраїнки, Вугледара, Пречистівки, Нескучного та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового й артилерійського вогню російських військ постраждали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Времівка, Вільне Поле, Новосілка та Новопіль Донецької області, Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Білогір’я, Новоданилівка і Веселе Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни продовжують обстрілювати цивільне населення. Ударів з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів ворога зазнали райони Гаврилівки, Дудчанів, Качкарівки, Зміївки, Веселого, Бургунки, Антонівки та Дніпровського Херсонської області, а також сам Херсон.

Читайте також: ППО знищила на сході два ворожі літаки Су-25 та гелікоптер Ка-52

На тимчасово окупованих територіях Криму, за інформацією Генштабу, росія продовжує заходи прихованої мобілізації за рахунок місцевих жителів – громадян України. Зокрема, у місті Севастополь з 20 січня 2023 року російським військовим комісаріатам визначене завдання поповнити втрати рф у «спеціальній військовій операції» за рахунок місцевих цивільних осіб із підрозділів чорноморського флоту. Від усіх цивільних працівників вимагається заповнити форми, у яких необхідно вказати відомості про військове звання в запасі та наявність водійського посвідчення.

«російські окупанти продовжують зазнавати колосальних втрат в боях Силами оборони України. Понад 450 поранених окупантів лікують в міській лікарні окупованого міста Дніпрорудне Запорізької області. Також переповнена пораненими російськими окупантами Василівська районна лікарня Запорізької області», – додали в Генштабі. 

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 січня Сили оборони України в ході повномасштабної війни знищили вже близько 122 тисяч 170 російських агресорів, 3152 ворожі танки, 6284 бойові броньовані машини й іншу техніку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-