Скібіцький: Про повний перелом у війні говорити ще рано, але цей рік — нашої Перемоги

Скібіцький: Про повний перелом у війні говорити ще рано, але цей рік — нашої Перемоги

Укрінформ
Наразі зарано говорити про повний перелом у війні на користь України, але ситуація буде змінюватися, і 2023-ій стане роком нашої Перемоги.

Таку думку заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький висловив в інтерв’ю Укрінформу.

«Про повний перелом у війні сьогодні говорити ще рано, але ознаки того, що ситуація буде змінюватися, є. 2023 рік – рік нашої Перемоги. Наша Перемога уже є навіть в тому, що ми майже рік захищаємо свою незалежність у війні з ядерною державою, яка має більший мобілізаційний та економічний потенціал. Це вже стратегічна поразка росії, про яку говоримо не тільки ми, а й увесь цивілізований світ», – сказав він.

Скібіцький додав, що тут навіть не лише про Перемогу на полі бою йдеться, а й про перемогу на всіх інших напрямках: такої потужної коаліції держав, яка підтримує зараз Україну, за всю новітню історію нашої країни не було, і це вже перемога.

Крім того, Скібіцький звернув увагу, що нині росія проводить потужну інформаційну кампанію проти нашої держави, щоб розтягувати наші сили, лякати наше населення.

«Ви ж дивіться, як багато саме російських аналітиків, які зараз працюють за кордоном, кажуть про 220-тисячне угруповання на території білорусі, а зовсім недавно говорили, що там розгорнуто 150 тисяч... Насправді їх нема там. Угруповання, яке зараз є, неможливо порівняти з тим, що було в лютому минулого року», – сказав представник розвідки.

Читайте також: Глава МЗС Литви назвав умови для перемоги України у війні проти рф

Він також зауважив, що в Україні проведено перевірки готовності підрозділів, які боронять північний кордон нашої держави, підготовлені відповідні оборонні рубежі, розгорнуто та посилено систему ППО, включаючи Київ.

«І якщо ми збиваємо зараз ворожі крилаті ракети, то повірте, збивати вертольоти і літаки, – це набагато простіше», – додав він.

Як повідомлялося, раніше президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що Європейський Союз має продовжувати надавати Україні важке озброєння і системи ППО, оскільки наступні тижні можуть стати вирішальними у цій війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-