СБУ передала до суду справи проти 55 депутатів рф

СБУ передала до суду справи проти 55 депутатів рф

Укрінформ
СБУ передала до суду обвинувальні акти щодо 55 депутатів держдуми рф, які голосували за визнання «л/днр».

Про це Служба безпеки України повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України). Наразі Служба безпеки завершила розслідування і направила до суду обвинувальні акти стосовно депутатів держдуми рф”, - йдеться у повідомленні.

Так, 15 лютого минулого року депутати держдуми рф підтримали постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім цього, 22 лютого російські депутати проголосували за ратифікацію «договора о дружбе, сотрудничестве и взаимной помощи» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

Уже наступного дня на підставі ухвалених договорів ватажки терористів звернулися до російського президента з проханням надати допомогу у відбитті надуманої ними воєнної агресії.

Читайте також: Підтримка «л/днр» стане фінансовим і політичним тягарем для росії – розвідка Британії

24 лютого рф піддала всю територію України ракетно-бомбовим ударам та ввела війська на півдні, півночі та сході. Тим самим російські депутати сприяли реалізації кремлівського плану щодо початку повномасштабного вторгнення в Україну.

В СБУ зазначають, що обвинувачуваним загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ Івано-Франківської та Хмельницької областей за процесуального керівництва органів прокуратури.

Повний список депутатів розміщено на офіційному сайті СБУ за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-