У росії мобілізували вже 315 тисяч осіб і цей процес триває — розвідка

У росії мобілізували вже 315 тисяч осіб і цей процес триває — розвідка

Укрінформ
За оцінками української розвідки, у російській федерації попри заявлені плани часткової мобілізації на 300 тисяч, вже призвали 315 тисяч і ці заходи тривають.

Про це заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«На московії на сьогоднішній день, за нашими оцінками, призвано вже не 300, а 315 тисяч. Вони зараз проводять чергову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. При таких темпах війни там просто чоловічого населення працездатного не залишиться», - сказав він.

При цьому Скібіцький уточнив, що зброї на підрозділи, які зараз формуються, у росії недостатньо, росіяни не виробляють її стільки, скільки втрачають.

«москва почала знімати техніку і озброєння зі зберігання, з арсеналів, але воно стоїть теж 30 років і більше та потребує ремонту, обслуговування. І ми це знаємо, скажімо, по 2-й дивізії 1-ї танкової армії. Вони мали закінчити бойове злагодження ще першого грудня, а закінчили першого січня. Тобто цілий місяць чекали, щоб дивізію укомплектували озброєнням, якого зараз у виробництві немає. У разі додаткового відмобілізування 500 тисяч осіб виникнуть ще більші проблеми з їх забезпеченням. Крім того, ви ж розумієте, який це колосальний навіть для росії ресурс і наскільки це негативно впливає на економіку російської федерації, адже це в основному працездатне населення», - сказав він.

Читайте також: Данілов: росія готується до наступу, перша ознака - активні інформаційні заходи

Як повідомлялося, у росії з 21 вересня оголосили часткову мобілізацію відповідно до указу президента володимира путіна. Тоді заявляли, що на військову службу будуть призиватися громадяни, які перебувають у запасі, і що будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-