Британські депутати закликали Німеччину терміново надати танки Україні

Британські депутати закликали Німеччину терміново надати танки Україні

Укрінформ
Глави всіх комітетів британського парламенту та депутати від усіх партій звернулися до нового міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса із закликом передати Україні танки Leopard 2 та дозволити зробити це іншим країнам. 

Про це повідомляє The Sun, передає Укрінформ.

«Ми усвідомлюємо, яких значних зусиль доклала Німеччина для підтримки України, особливо за останні дванадцять місяців. Ми розуміємо історичні причини вагань щодо передачі німецьких та виготовлених у Німеччині танків. Однак ми закликаємо вас у цей момент, коли це вкрай необхідно, переглянути свою позицію і дозволити найближчими днями надати Україні бойові танки Leopard 2 — як (наявні у) Німеччини, так і зроблені в Німеччині», — йдеться у листі, підписаному керівниками всіх 24 основних комітетів Палати громад і ще 37 депутатів.

Читайте також: Україна може отримати Leopard після ще одного раунду переговорів між США й Німеччиною - експерт

Прохання також підтримав міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі, який сказав, що хотів би «бачити українців озброєними танками Leopard 2».

Як повідомлялося, керівники оборонних відомств понад 50 держав світу під час восьмого засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні не дійшли згоди щодо постачання танків Leopard. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що рішення щодо цього може бути ухвалене найближчим часом, однак не відповів, яким воно буде.

В інтерв'ю німецькому телеканалу ARD він сказав, що уряд має враховувати багато факторів, і країна не прийматиме поспішного рішення. До таких факторів належать наслідки для безпеки німецького населення.

Читайте також: Україна може отримати Leopard після ще одного раунду переговорів між США й Німеччиною - експерт

Також Пісторіус заявив, що планує відвідати Україну упродовж наступних чотирьох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-