На Київщині судитимуть військового рф, який ґвалтував та знущався над мирними жителями

На Київщині судитимуть військового рф, який ґвалтував та знущався над мирними жителями

Укрінформ
російського військового, який ґвалтував та знущався над мирними жителями Київської області, судитимуть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Прокурори Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського військового за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

Обвинувачений - 20-річний військовий 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 2-ї гвардійської армії Центрального військового округу зс рф родом із селища Новохоперського Воронезької області.

Слідством встановлено, що 8 березня 2022 року 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади зс рф захопили населений пункт на Київщині. російські військовослужбовці одразу почали залякувати мирне населення. Вже у перші дні захоплення вони відібрали мобільні телефони у всіх жителів села.

10 березня російські військовослужбовці увірвались на подвір’я будинку місцевої медсестри. Чоловіка, який проживав з нею, загарбники запідозрили у співпраці з ЗСУ. Обвинувачений поставив його на коліна, загарбники почали бити чоловіка ногами і стріляти над головою. Жінка була свідком цього. Її утримували, не даючи втрутитися.

Читайте також: СБУ встановила фсбшника, який керував каральними рейдами загарбників у Херсоні

«Наступного дня той самий російський військовий прийшов до будинку постраждалої з її телефоном, звинувачуючи її також у співпраці із ЗСУ. Він відвів її до покинутого будинку з наміром начебто «розібратися». За словами потерпілої, на підлозі будинку було багато використаних презервативів», - ідеться в повідомленні.

Обвинувачений зґвалтував жінку, погрожуючи вбивством чоловіка. В цей час постійно тримав біля тіла жінки пістолет, погрожуючи ним.

Його судитимуть у Броварському міськрайонному суді Київської області.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Національної поліції України.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року росіянку, яка закликала чоловіка ґвалтувати жінок на Херсонщині, оголосили у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-