Верещук: За депортації під міжнародний трибунал підуть усі - від посадовців до водіїв

Верещук: За депортації під міжнародний трибунал підуть усі - від посадовців до водіїв

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях загарбники повторюють радянську практику депортацій, але всі причетні до цих злочинів нестимуть відповідальність.

Про це заявила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

«Вкотре наголошую: за цей злочин понесуть відповідальність усі - починаючи від посадовця, який приймав рішення про депортацію, до водія, який вивозив наших людей», - сказала Верещук.

За її словами, на тимчасово окупованих територіях російські загарбники повторюють радянську практику переселення людей - депортують під виглядом евакуації. І такі акти геноциду українського народу відбуваються не вперше в історії. «Але цього разу вони відчують на собі всю відповідальність за вчинення таких злочинів. Ви знаєте, що Європарламент проголосував резолюцію, де чітко вказано про необхідність створення трибуналу над воєнними злочинцями», - сказала глава Мінреінтеграції.

Читайте також: В росію могли депортувати до 700 тисяч українських дітей - експерт

Вона також закликала громадян на тимчасово окупованих територіях не дати ворогу ввести себе в оману.

«На початку повномасштабного вторгнення були гуманітарні коридори. По них на підконтрольну Україні територію врятувалися сотні тисяч людей. Зараз окупанти не дають відкривати коридори. Натомість вони руйнують цивільну інфраструктуру й обстрілюють житлові квартали. Роблять життя людей нестерпним і змушують таким чином виїжджати, але лише на територію росії. Це депортація і порушення Женевської конвенції», - резюмувала віцепрем’єр.

Читайте також: росія готує нову хвилю депортації українців - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, на батьківщину вдалося повернути 125 українських дітей, незаконно депортованих до рф із тимчасово окупованих територій. Загалом росія викрала майже 14 тисяч українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-