Міністр оборони Польщі впевнений в успіху «танкової коаліції»

Міністр оборони Польщі впевнений в успіху «танкової коаліції»

Укрінформ
Польща сподівається, що Німеччина врешті-решт погодиться передати Україні танки Leopard 2, і загалом вдасться створити коаліцію країн, яка налагодить постачання цих машин для ЗСУ.

Про це після зустрічі міністрів оборони в Рамштайні сказав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“Сподівання пов’язані з тим, що на завершення сьогоднішньої конференції зустрілися міністри оборони з 15 країн, і ми обговорили цю тему. Міністр Пісторіус (глава міноборони ФРН - ред.) сказав, що він лише другий день на посаді, тож поки що не може надати висновки. Утім, я переконаний, що створення коаліції буде успішним, так само як успіхом завершилася передача Україні системи Patriot”, - заявив Блащак.

Він також висловив думку, що Німеччина не чинитиме перешкод процесу передачі Польщею Україні роти танків Leopard 2.

Читайте також: Передача танків Leopard Україні: Моравецький сподівається на успішні переговори у Німеччині

“Ми хочемо створити коаліцію країн, які мають танки Leopard 2. Ми хочемо збудувати коаліцію донорів цих танків для України”, - наголосив польський міністр.

За його словами, якщо буде створено відповідну коаліцію, то не потрібно буде вимагати від окремих країн певної кількості танків. Тема передачі Leopard 2 буде темою подальших зустрічей, додав Блащак.

Як повідомлялося, на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні керівникам оборонних відомств понад 50 держав не вдалося досягти єдиної позиції щодо постачання танків Україні.

Фото: PAP/Marcin Obar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-