Нідерланди розглянуть передачу Україні винищувачів F-16

Нідерланди розглянуть передачу Україні винищувачів F-16

Укрінформ
Нідерланди, у разі відповідного запиту, готові розглянути передачу Україні винищувачів F-16 і допомогти з танками Leopard 2.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NL Times.

“Уряд Нідерландів розгляне можливість постачання Україні винищувачів F-16, якщо про це попросить уряд Києва”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час парламентських дебатів у четвер міністр закордонних справ Вопке Гукстра заявив, що уряд розглядатиме таке прохання “відкрито”.

У Давосі міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен також заявила, що Нідерланди готові допомогти оплатити сучасні танки Leopard 2, які інші країни надсилають Україні.

Читайте також: Україні потрібні передусім багатоцільові винищувачі - Ігнат

Адже багато побоювань, що росія розпочне ще один великий наступ у найближчі місяці.

За словами міністра закордонних справ Вопке Гукстри, Нідерланди надсилають лише те, що просить Україна. Київ наразі потребує переважно важкого озброєння. Країна давно просить сучасні бойові танки. Польща та Фінляндія хочуть відправити німецькі танки Leopard 2, але їм потрібен дозвіл Німеччини.

Уряд Німеччини перебуває під сильним тиском, щоб дозволити цим танкам відправитися в Україну.

Читайте також: Американців вразила винахідливість ЗСУ з використання західної зброї – CNN

Міністр оборони країни Кайса Оллонгрен зазначила, що її країна раніше оплачувала відправку до Києва радянських танків Т-72 із Чехії, і цей підхід можна було б відтворити для танків німецького виробництва Leopard.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди розглядають можливість передати Україні ЗРК Patriot.

Нідерланди розглядають можливість відправлення Patriot в Україну, приєднавшись таким чином до США та Німеччини у зміцненні українського військового арсеналу протиповітряної оборони, що має важливе значення у боротьбі з російським вторгненням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-