Фінляндія відправить в Україну військової допомоги на €400 мільйонів

Фінляндія відправить в Україну військової допомоги на €400 мільйонів

Укрінформ
Міністерство оборони Фінляндії заявило про надання Україні дванадцятої партії військової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі відомства.

Вартість пакета коштуватиме Фінляндії понад 400 мільйонів євро.

«Україна продовжує потребувати підтримки в обороні своєї території, і нинішній пакет оборонної техніки є однозначно найбільшим на сьогодні. Фінляндія постачає Україні важку артилерію та боєприпаси», - заявив міністр оборони Мікко Савола.

Зазначається, що з оперативних причин і для того, щоб гарантувати, що доставка досягне місця призначення, більш детальна інформація про зміст допомоги, спосіб доставки або розклад її передачі оголошуватися не буде.

При ухваленні рішення про надання додаткової допомоги враховано як потреби України, так і ресурси Збройних сил Фінляндії.

Президент Володимир Зеленський висловив подяку вищому керівництву Фінляндії за новий пакет військової допомоги.

«Дякую справжнім друзям України Президенту Фінляндії Саулі Ніїністе, Прем'єр-міністру Санні Марін та всьому уряду Фінляндії за оголошений сьогодні найбільший пакет військової допомоги з украй потрібною важкою зброєю та боєприпасами», – написав Зеленський у Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, 7 січня глава Міноборони Мікко Савола заявив, що Фінляндія готує черговий пакет оборонної допомоги Україні, рішення щодо якого буде прийнято найближчими тижнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-