Мужності недостатньо: Зеленський закликав партнерів надати Україні «адекватну кількість» танків

Мужності недостатньо: Зеленський закликав партнерів надати Україні «адекватну кількість» танків

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності надання іноземними партнерами Україні танків.

Про це він зазначив під час спільної з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання танків залишається актуальним і дуже чутливим. Воно залежить від багатьох причин і, на жаль, не залежить, від бажання України. Ми, як можемо, тиснемо політично, але найголовніше, що ми тиснемо аргументовано. Проти тисяч танків російської федерації недостатньо мужності наших військових і мотивації українського народу", - підкреслив глава держави.

Він зауважив, що Україні потрібна відповідна зброя - або мати велику кількість артилерійських систем, або відповідну, за його словами, не таку саму, як у рф, але хоча б "відповідну, адекватну кількість" танків.

Зеленський нагадав, що багато країн вже висловили готовність надати Україні танки, але вони чекають на дозволи від відповідних держав.

"І Польща готова, і Фінляндія, Португалія, Іспанія і ще достатня кількість країн, які готові забезпечити навіть невеликою кількістю, яка у них же на озброєнні, танків Україну. І готові були це зробити раніше. Ми всі очікуємо на згоду країни, яка має права на ті чи інші відповідні ліцензії", - наголосив Президент.

Водночас він підкреслив, що Україна не лише розраховує на допомогу партнерів, але і працює над виробництвом власного озброєння.

"Ми особисто в Україні чекаємо на підтримку партнерів, але і розраховуємо на свої сили і тому займаємось відповідним виробництвом. Про деталі не готовий говорити, щоб не готувати нашого сусіда", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив зі Штайнмаєром нарощування оборонної підтримки України

Президент додав, що Україні наразі недостатньо тієї зброї, яку надають партнери, адже від швидкості постачання залежать життя українців.

"Чи достатнього того, що дають? Ні, недостаньо. Недостатньо, щоб діяти швидко. Швидкість і час важливі. Кожна хвилина - це людина. Чим швидше ми зможемо деокупувати нашу територію, чим швидше ми зможемо бути більш потужними, тим більше країна збереже наших громадян", - відзначив Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-