Розвідка США каже, що росія не має повного контролю над Соледаром і Бахмутом

Розвідка США каже, що росія не має повного контролю над Соледаром і Бахмутом

Укрінформ
За оцінками американської розвідки, в районі українських міст Соледар і Бахмут тривають жорстокі бої, однак росіяни не мають повного контролю над жодним із цих населених пунктів.

Про це заявив у середу під час телефонного брифінгу представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я скажу вам, що станом на сьогоднішній ранок ми не оцінюємо, що вони (росіяни – ред.) фактично заволоділи обома містами в односторонньому порядку», - зауважив Кірбі.

Він зазначив, що в цьому районі на Донбасі «ведуться жорстокі бої», особливо біля Соледара, де, за оцінкою США, контроль над територією залишається спірним.

Читайте також: Українські бійці продовжують тримати оборону Соледара у місті та на підступах - ЗСУ

Кірбі також зауважив, що хоча росіяни впродовж останніх днів і розвинули поступовий прогрес, однак це їм обійшлося дорого – вони фактично закидають тілами українські позиції. За його словами, ці зусилля керуються, в основному, пригожиним та його пвк «вагнер» за певної підтримки російських військових.

Водночас, представник Білого дому зазначив, що «пригожин хоче, аби його вважали більш актуальним і незамінним на полі бою», ніж традиційні збройні сили рф. Кірбі також підтвердив, що через це між міноборони росії та угрупованням «вагнер» пригожина зберігається напруженість.

Читайте також: В Україні судитимуть учасника ПВК «вагнер»

Як повідомляв Укрінформ, бої на Бахмутському напрямі характеризуються як важкі, у той час як росіяни неодноразово заявляли про свою «перемогу». Українські захисники обороняють позиції та наразі не дають російським окупантам взяти під контроль міста Бахмут і Соледар.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-