В Україні судитимуть учасника ПВК «вагнер»

В Україні судитимуть учасника ПВК «вагнер»

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно одного з учасників приватної військової компанії «вагнер», якого правоохоронці взяли у полон в Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з учасників ПВК “вагнер” за фактом участі у злочинній організації ч. 2 ст. 255 (Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, відбуваючи покарання у виправній колонії № 4 у селі островське костромської області російської федерації за викрадення автомобіля, добровільно прийняв пропозицію організатора ПВК “вагнер” вступити в її лави.

Читайте також: США намагаються припинити діяльність ПВК «Вагнера» - Держдеп

За участь у бойових діях на території України та вчинення злочинів організатор пропонував в’язням грошову винагороду 100 000 російських рублів на місяць та додатково 100 000 російських рублів після закінчення шестимісячного контракту.

Крім того, всім ув’язненим, які вступлять у ПВК “вагнер”, після закінцення строку контракту обіцяли повне помилування і так званий “чистий лист”.

Обвинуваченого разом з іншими учасниками направили в район бойових дій на території Луганської області.

У розграбованій учасниками ПВК “вагнер” місцевій лікарні, яку вони використовували як військовий об’єкт, він пройшов курс навчання поводження з бойовою зброєю, тактики ведення бойових дій та отримав предмети екіпірування і зброю.

В районі бойових дій на території Донецької області в грудні минулого року представниками сил безпеки та оборони України його було взято у полон.

Досудове розслідування здійснюють Головне управління Національної поліції України, оперативний супровід Служба безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, у січні в Соледарі на Донеччині прикордонний мінометний підрозділ здійснив вогневе ураження російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-