США не бачать жодних ознак, що білорусь готується до вторгнення в Україну – Білий дім

США не бачать жодних ознак, що білорусь готується до вторгнення в Україну – Білий дім

Укрінформ
Американська розвідка не має підтверджень щодо планів або готовності білоруських сил увійти на територію України та продовжує стежити за спільними навчаннями білорусів із росіянами на території рб.

Про це заявив у середу під час телефонного брифінгу представник Ради національної Безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я вам скажу, що ми досі не бачили жодних ознак того, що білорусь має наміри, планує або організовується для того, щоб увійти, фізично проникнути на територію України, аби допомогти російським силам в Україні», - зауважив представник Білого дому.

У відповідь на запитання журналістів щодо тісної взаємодії російських і білоруських сил та стурбованості у цьому зв’язку Польщі, Кірбі зазначив, що американська сторона «поділяє» ці занепокоєння.

Читайте також: росія готує різні сценарії ймовірного наступу – ГУР Міноборони

«Очевидно, що білорусь надала відчутну географічну підтримку росії, в той час як рф продовжує завдавати ударів по Україні з білоруської території», - підкреслив Кірбі.

Водночас, він зауважив, що Сполучені Штати уважно стежать за проведенням спільних навчань білорусів із росіянами та моніторять ситуацію, «як і раніше».

При цьому, представник Білого дому також зауважив, що стратегічна мета цих навчань залишається невизначеною та може полягати як у демонстрації сили, так і відпрацюванні конкретних операцій у контексті російської агресії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, воєнна розвідка України не зафіксувала створення ударних угруповань на території білорусі та назвала поширення інформації про можливий наступ спробою «відтягнути наші війська від зони бойових дій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-