Україна лобіюватиме посилення глобального тиску на державу-терориста

Україна лобіюватиме посилення глобального тиску на державу-терориста

Укрінформ
Світова спільнота обізнана в терористичній діяльності росії на території України та може підтримати створення трибуналу проти злочинів рф.

Про це у свому зверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: ОП

“Світ чує Україну в Давосі – там знають, що росія зробила з Дніпром, знають, що терористи роблять з Херсоном, з Харковом, з нашим Донбасом та іншими територіями, на які росія принесла смерть”, - сказав він.

Читайте також: Зеленський сказав, коли Європа зможе остаточно звільнитись від російського імперіалізму

Водночас Президент зазначив, що українська сторона докладає всіх можливих зусиль, аби підтримка в питанні завершення російської агресії та повернення світової безпеки стала глобальною і підкреслив, що успіхи вже є. 

Зокрема, світова спільнота підтримала всі елементи формули миру України, які представила в Давосі перша леді Олена Зеленська, включно з пунктом про справедливість, що включає повну відповідальність російських терористів за все скоєне.

“Я впевнений, що за підсумками цього тижня у світі стане більше активних і впливових прибічників створення трибуналу щодо російської агресії і спецмеханізму для компенсації збитків від війни за рахунок російських активів”, - сказав Президент.

Читайте також: Шведське головування в ЄС хоче «розморозити» російські активи для відновлення України

Як раніше повідомляло агентство, у Дніпрі на місці російського ракетного удару завершили пошукові роботи – ДСНС. Врятовано 39 осіб (з них 6 дітей), загинуло 45 осіб (з них 6 дитини), травмовано 79 осіб (з них 16 дітей), отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб (з яких 23 особи встановлено загиблими, 4 особи знайдені живими у родичів, в лікарнях), неідентифіковані 15 загиблих,  безвісти зниклими залишаються 20 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-