Іспанія торік надала військову допомогу Україні на понад €300 мільйонів – прем’єр

Іспанія торік надала військову допомогу Україні на понад €300 мільйонів – прем’єр

Укрінформ
Іспанія в 2022 році надала Україні військову допомогу на понад 300 млн євро і продовжуватиме це робити, поки путін не виведе свої війська з України.

Про це під час свого виступу в межах Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив глава іспанського уряду, путін завдав удару по світопорядку, який базується на правилах, і зробив це в момент, коли світ перебував у складний період пандемії коронавірусу. За його словами, це дуже жорстокий вчинок, який свідчить про слабкість президента рф.

Читайте також: Попри ризики, відбудова України розпочалася і триватиме – президентка ЄБРР 

“Ми продовжуватимемо допомагати Україні в її боротьбі за свободу. Торік Іспанія надала найбільший у своїй історії пакет гуманітарної допомоги для українського народу, надала військову допомогу на суму понад 300 млн євро і прийняла понад 150 тис. українських біженців”,- повідомив Санчес.

Він додав, що ця підтримка “не припиниться до того часу, поки путін не виведе свої війська з України, а Україна знову не стане незалежною і процвітаючою країною, якою вона була”. 

“Тому, президенте Зеленський, ми ваc підтримуємо! Ви можете на нас розраховувати!”,- звернувся Санчес до Президента України.

Читайте також: Прем’єрка Фінляндії закликає прийняти Україну до ЄС з відкритими обіймами

Як наголосив іспанський прем’єр, потрібно “викорінювати гнилі зерна", які путін посіяв у європейських країнах.

“Не забуваймо, що російський автократ не поодинокий у своїх реакційних діях по розколу світу і бажанні повернути світ у минуле. У нього багато союзників у Європі. Зараз вони приховують свої симпатії до путіна. Але всього декілька років тому  прославляли його методи і їздили до нього з візитами”,- підкреслив глава уряду Іспанії.

Він наголосив, що європейці не повинні допустити, щоб такі політичні сили добралися до європейських інституцій і знищили ЄС зсередини. Політик назвав цю загрозу  реальною, особливо в тих країнах, де ультраправі сили користуються підтримкою головних консервативних партій, які відкривають для них двері в уряди країн. 

Читайте також: Зеленська: Війна може призвести до розширення криз, якщо агресор не програє

“Тому ми повинні дати їм відсіч з тією ж рішучістю, з якою українці воюють з російськими військами, але за допомогою іншої зброї – демократії, прозорості й ефективної політики”,- резюмував Санчес.

Як повідомляв Укрінформ, ВЕФ у Давосі триватиме до 20 січня. Участь у цьогорічному форумі під гаслом “Співпраця у фрагментованому світі” братиме рекордна кількість глав держав та урядів – 52. Загалом очікується понад 2700 представників зі 130 країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-