Монастирський вручив нагороди бійцям Нацгвардії

Монастирський вручив нагороди бійцям Нацгвардії

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вручив нагороди військовослужбовцям Нацгвардії України (НГУ), які проявили особисту мужність під час відсічі збройної агресії рф.

 Про це поінформувала пресслужба МВС України, передає Укрінформ. https://bit.ly/3Hcy5ca

«17 січня міністр внутрішніх справ зустрівся з нацгвардійцями, які проявили особисту мужність та відвагу при виконанні військового обов’язку під час відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації. Під час вручення нагород військовослужбовцям Національної гвардії очільник МВС зазначив, що кожен із присутніх - герой, який здійснив справжній подвиг, захищаючи незалежність України», - заявили у МВС.

Читайте також: Монастирський у Варшаві перепросив за вибух гранатомета у кабінеті начальника поліції Польщі

За словами Монастирського, українець є символом воїнства, а Україна є символом Перемоги.

«Кожен день війни забирає життя, здоров'я, сили, нерви, і кожен із нас розуміє, яку ціну ми платимо задля того, щоб говорили українською мовою, говорили про Україну  і її незалежність, і щоб ми залишились тут назавжди – для наших дітей, нащадків, для всіх, хто буде жити на території нашої держави в межах конституційних кордонів», - уточнив чиновник.

За словами Монастирського, попереду в нацгвардійців ще багато боїв, але сьогодні Соледар, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка, а вчора - Попасна, Рубіжне, Сєверодонецьк, Вишгород, Лютіж є переліком населених пунктів, з якими пов'язані долі кожного з них.

Монастирський вручив нагороди бійцям Нацгвардії / Фото: МВС

«У наших силах сьогодні зупинити ворога, обстріли, і ніхто інший, ніяка інша армія світу не зможе це зробити. Тільки тут і зараз, ми на нашій землі зможемо зробити це і зробимо – перемога буде за нами», - сказав він.

Читайте також: Спецпризначенці Нацгвардії знищили на Авдіївському напрямку танк і чотири БМП росіян

Своєю чергою хвилиною мовчання були вшановані герої, які поклали найцінніше – своє життя на вівтар української Незалежності. 

За словами очільника МВС, завдяки єдності, дисципліні і порядку наші поліція і Нацгвардія, ДСНС, міграційна служба і ЗСУ змогли вистояти перші дні, і це надає українцям можливість перемогти рф.

«Від себе особисто, від Президента України Володимира Зеленського, від уряду хочу подякувати за ваші вчинки і подвиги, за те, що ми зробимо ще завтра, післязавтра. Нас чекають великі й складні ситуації, переживання, але все це заради утвердження на віки незалежності нашої держави», - сказав чиновник. 

У міністерстві поінформували, що за бездоганне служіння українському народові держнагороди отримали понад 100 працівників системи МВС. Серед нагород - ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІ ступеня і ІІІ ступеня й медалі «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни». 

Читайте також: Зеленський нагородив ще 278 військових, 16 з них — посмертно

Зокрема, указом Президента України орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня було нагороджено полковника Ігоря Оринка, який 24 лютого 2022 року під час повномаштабного наступу армії рф забезпечив оборону Чернігова. 

Як уточнюють в установі, 26 лютого Оринко відбив спроби прориву оборони, а згодом провів контрнаступ, повернувши втрачені напередодні позиції, при цьому зачистив втрачену територію від ДРГ. Під вечір цього ж дня Чернігів був повністю підконтрольний українським військам. 

Також було нагороджено медаллю «За військову службу Україні» старшого солдата Владислава Дерев’янка, який у день повномасштабного вторгнення рф зайняв оборону аеродрому «Півці» на БТР у складі екіпажу і не допустив взяття під контроль росіянами аеропорту та створення плацдарму для висадки російського десанту. 

Також Дерев’янко на лінії оборони Чернігова під обстрілами неодноразово евакуював із поля бою поранених бійців та цивільне населення. 

Нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня  полковника НГУ Олексія Луньова, який 25 лютого виконував бойове завдання з метою ведення контрдиверсійної боротьби, недопущення прориву передових сил в напрямку Пісочин – Харків. 

Як зазначається, 26 лютого Луньов вміло використав складки місцевості та застосував маневр вогнем зі стрілецької зброї. Своїми діями полковник НГУ затримав просування військової техніки росіян у напрямку Харкова і забезпечив її повне знищення.

При цьому було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня майстер-сержанта Сергія Романенка, який під час виконання бойових завдань із оборони Чернігова знищив кілька одиниць російської техніки і не допустив прорив росіян на підступах до міста. 

Як повідомлялося, 21 жовтня 2022 року міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський нагородив відомчими нагородами МВС, зокрема зброєю, близько 100 представників Нацполіції і Нацгвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-