Монастирський у Варшаві перепросив за вибух гранатомета у кабінеті начальника поліції Польщі

Монастирський у Варшаві перепросив за вибух гранатомета у кабінеті начальника поліції Польщі

Укрінформ
Українська сторона висловлює жаль з приводу помилки, що призвела до вибуху гранатомета у кабінеті начальника поліції Польщі Ярослава Шимчика й очікує на подальшу плідну співпрацю з Варшавою.

Про це йдеться у спільній заяві за результатами зустрічі в середу у Варшаві глав МВС України і Польщі Дениса Монастирського і Маріуша Камінського, повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційне повідомлення МВС РП.

“Українська сторона високо цінує та глибоко вдячна за непохитну підтримку польських колег і партнерів. Саме цей символічний вияв вдячності був головним під час останнього візиту начальника польської поліції Ярослава Шимчика в Києві, коли йому вручили подарунок, який не має бойового значення, але пов’язаний зі збройною агресією росії проти України. Українська сторона вкотре шкодує про ненавмисну помилку, яка призвела до інциденту в Головному управлінні поліції”,- йдеться в заяві.

Як зазначається, у зв’язку з цією подією українська сторона вжила невідкладних заходів для якнайшвидшого з’ясування ситуації. “Відповідальних керівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій відсторонено від виконання службових обов'язків до проведення службового розслідування”, - наголошується в узгодженій заяві.

У документі також інформується про те, що Польща та Україна інтенсивно розвивають співпрацю в багатьох сферах. Зокрема, тривають переговори щодо двох нових угод: про боротьбу зі злочинністю та про співпрацю у контролі осіб, товарів і транспортних засобів у зв’язку з перетином польсько-українського державного кордону та про співпрацю прикордонних служб у прикордонній зоні.

Обидві сторони запевнили, що тісна співпраця між міністерствами внутрішніх справ Польщі та України, яка велася досі, буде продовжена.

“Наші спільні дії є надзвичайно важливими як у мирний час, так і, насамперед, у нинішній напруженій міжнародній ситуації, спричиненій збройною агресією Росії проти України. Наша спільна мета – забезпечити безпеку громадян Польщі та України та досягти справедливого миру в Україні”,- наголошується у спільній заяві.

З українського боку у зустрічі глав МВС України та Польщі брали участь заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін та голова ДСНС Сергій Крук. З польського боку в ній узяли участь заступник глави МВС РП Бартош Гродецький та начальник польської поліції Ярослав Шимчик.

Читайте також: Польща від початку повномасштабної агресії рф надала Україні допомоги на $9 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня в головному управлінні поліції Польщі стався вибух, внаслідок якого постраждали дві особи, зокрема головний комендант польської поліції Ярослав Шимчик.

Згодом глава МВС Польщі Камінський повідомив, що заступник голови ДСНС України Дмитро Бондар відсторонений від посади через подарований начальнику польської поліції Ярославу Шимчику гранатомет, який вибухнув у Варшаві, спричинивши травми двом особам.

Фото: gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-