Терористи «днр» призначили «винних» у загибелі в Макіївці мобілізованих росіян

Терористи «днр» призначили «винних» у загибелі в Макіївці мобілізованих росіян

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Донецької області «винними» в загибелі розміщених у Макіївці мобілізованих росіян псевдовлада призначила так званого посадовця «районного отдела внутренних дел» та ще сімох «народних міліціонерів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, за даними ГУР, керівництво незаконно створеного «міністерства внутрішніх справ днр» провело службову нараду, на якій обговорювалися можливі наслідки удару української артилерії по місцю розміщення російських мобілізованих в окупованій Макіївці.

«У ході обговорення було ухвалене рішення про визначення «винних» в інциденті з наступним показовим покаранням. В ролі «цапів-відбувайлів» виступили заступник начальника РОВД Макіївки та ще сім «народних міліціонерів». Їх вже заарештовано «міністерством державної безпеки днр», – зазначили в розвідці.

За інформацією ГУР, усім їм висунуте офіційне обвинувачення в «халатному ставленні до функціональних обов’язків». Відомо, що обвинувачених не будуть довго утримувати в місцях позбавлення волі, а направлять «для виконання завдань» на блокпости в районі населених пунктів Опитне та Майорськ.

Читайте також: Обстріл бази у Макіївці: у рф відмовляються публікувати списки загиблих і поранених

Також встановлено, що на територію «днр» масово прибуває особовий склад, який не планується застосовувати у бойових діях. Ці підрозділи розподіляються по «пунктах тимчасової дислокації». Найчастіше їх облаштовують у великих будинках приватного сектору, приміщеннях промислових підприємств та установ.

Головним завданням новоприбулих, за даними розвідки, є посилення контррозвідувального режиму. Найбільша увага приділяється місцям розташування підрозділів «кадирівців», рівень довіри до яких з боку військового командування останнім часом різко знижується.

Як повідомлялося, у ніч на 1 січня в окупованій Макіївці в результаті ракетного удару знищені кілька сотень мобілізованих із Самарської області рф, які розміcтилися в будівлі професійно-технічного училища. Також були знищені близько десяти одиниць військової техніки ворога. За інформацією соцмереж, кількість загиблих загарбників може сягати 600 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-