Обстріл бази у Макіївці: у рф відмовляються публікувати списки загиблих і поранених

Обстріл бази у Макіївці: у рф відмовляються публікувати списки загиблих і поранених

Укрінформ
Військовий комісар регіону Олексій Вдовін заявив, що списки військовослужбовців із Самарської області, які постраждали під час удару ЗСУ по російській базі у Макіївці, не публікуватимуться.

Як повідомляє Укрінформ, про це зазначає регіональний портал 63.ру.

Відмова оприлюднити імена "поранених", "потерпілих" (слово "загиблих" не використовується) Вдовін пояснив тим, що такі списки містять персональні дані і можуть призвести до провокацій іноземних розвідок. "Це робота для іноземних розвідок для виявлення та проведення провокаційних заходів щодо родичів військовослужбовців, що категорично заборонено", - пояснив Вдовін.

За його словами, військкомати інформують сім'ї постраждалих військовослужбовців самостійно або за зверненням родичів.

Міноборони росії заявило, що під час удару ЗСУ по Макіївці в ніч на 1 січня 2023 року загинули 89 російських військовослужбовців, які були розміщені в будівлі місцевого ПТУ. За інформацією соцмереж, кількість загиблих загарбників може сягати 600 осіб.

Читайте також: росіяни знімають шеврони зі своїх загиблих, аби їх не могли ідентифікувати і повернути — ЗМІ

Серед загиблих та постраждалих внаслідок удару були військовослужбовці із Самарської області. Місцеві активісти вимагали опублікувати поіменні списки військових, які загинули під час удару по Макіївці. Петиція зібрала понад 49 тисяч підписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-