росія готувалася до затяжної війни ще з осені - радник глави МВС

росія готувалася до затяжної війни ще з осені - радник глави МВС

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов заявив, що у росії почали готуватися до затяжної війни з осені.

Про це він сказав під час телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони, звичайно, будуть переходити до певної тактики затяжної війни, і ми, загалом, бачимо, що вони не зараз це почали, а до цього прийшли, умовно кажучи, ще після літа – з осені», - зауважив Смірнов.

За його словами, спершу у росії розраховували дуже швидко зайти на територію України, а коли не вийшло, відбувся перехід до фази позиційних боїв. Нині ж у росіян, за словами радника глави МВС, немає шансів здійснити "бліцкриг".

«Те, що ми бачимо, у тому числі в інформаційному просторі, і по тому, що вони роблять на полі бою – то вони дійсно готуються до затяжної війни. Але їхнє основне завдання, за великим рахунком, – працювати на виснаження (України - ред.), б’ючи, у першу чергу, по об’єктах критичної інфраструктури і залишаючи людей без опалення і світла», - сказав Смірнов.

Читайте також: рф планує найближчим часом перевести економіку на воєнні рейки - розвідка

На його думку, у кремлі досі вірять у те, що зможуть змусити Україну сісти за стіл перемовин - шляхом тиску безпосередньо на Київ або ж сподіваючись на припинення підтримки України з боку європейських партнерів.

«...Вони хочуть посадити нас за стіл перемовин, бо для них це єдиний вихід з цієї ситуації. Їхня ключова історія – це легалізувати перемовини, вийти з новою перемогою і так далі», - вважає радник міністра.

Водночас він наголосив, що українська сторона в усіх форматах говорить про те, що не сідатиме за стіл перемовин і що жодні розмови щодо територіальної цілісності не будуть прийняті.

Читайте також: Зеленський: Щодня і щоночі діємо, щоб зменшити потенціал ворога

Європа, як наголосив Смірнов, на боці України, що засвідчують соціологічні дослідження. "І це, загалом, постійно доводиться різними голосуваннями на підтримку України, наданням нам фінансової і військової допомоги тощо", - зазначив радник глави МВС.

Як повідомлялося, за спостереженнями воєнної розвідки України, росія проводить підготовку до довготривалої війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-