США визнають потребу України бити далі за лінію фронту - заступник міністра оборони

США визнають потребу України бити далі за лінію фронту - заступник міністра оборони

Укрінформ
Сполучені Штати Америки визнають потребу України в тому, щоб бити далі за лінію фронту, а також розмірковують щодо найкращих варіантів передачі важких бойових машин, включно з танками.

ро це заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кал під час спілкування з журналістами в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Щодо далекобійних ракет. Ми продовжуємо чути цікаві зауваження щодо них. Я думаю, не зосереджуватися на конкретній – це корисно. Є потреба досягати далі за лінію фронту і, не вдаючись у деталі, скажу, що ми визнаємо цю потребу у нинішній фазі. І нам варто подумати, як допомогти Україні подолати цей виклик. Але я не вирішуватиму заздалегідь, що за система це може бути», - сказав він.

Заступник міністра оборони також підкреслив, що на кожному етапі війни США радилися з українським керівництвом та військовими про те, якими є найнагальніші потреби, і розмови з Україною про надання ракет триватимуть.

Читайте також: Заступниця держсекретаря США: путін вирішив тиснути далі, тож ми будемо тиснути також

Коментуючи можливість передачі Україні танків Abrams Колін Кал відзначив, що це дуже дороге озброєння, яке дуже важко обслуговувати. «Немає ясності щодо того, чи це найкраща відповідь на виклики. Тому ми продовжимо дивитися на те, які важкі машини, включно з танками, є сенс надати вчасно і в необхідній кількості. А також щоб забезпечити їхню підтримку для України», - наголосив заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, до України з візитом прибула заступник державного секретаря США Венді Шерман.

У нещодавній пакет допомоги США увійшли 50 американських бойових машин піхоти M2 Bradley.

Фото Геннадія Мінченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-