Соледар, Бахмут, Кремінна: британська розвідка проаналізувала бойові дії на сході України

Соледар, Бахмут, Кремінна: британська розвідка проаналізувала бойові дії на сході України

Укрінформ
Розвідка Британії проаналізувала ситуацію на сході України, назвавши ключове оперативне завдання двох сторін.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в понеділок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, у вихідні тривали інтенсивні бої на Кремінському та Бахмутському напрямках. Станом на 15 січня Збройні сили України (ЗСУ) майже напевно утримували позиції в Соледарі, на північ від Бахмута, попри продовження штурму ПВК вагнера.

Читайте також: Маляр: У Соледарі тривають бої, все інше - неперевірена інформація

Навколо Кремінної бойові дії характеризуються складною серією локальних атак і контратак у лісистій місцевості. Проте загалом ЗСУ продовжують поступово просувати свою лінію фронту на схід до околиць міста Кремінна.

За останні шість тижнів і росія, і Україна досягли важких, але обмежених успіхів у різних секторах.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки ворога біля 16 населених пунктів

У цих обставинах ключовим оперативним завданням для обох сторін є створення нових формувань, боєздатних військ, які зможуть використовувати тактичні успіхи для здійснення оперативних проривів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше розвідка Британії заявляла, що підвищенням уже навесні верхньої межі призовного віку в росії з 27 до 30 років кремль намагається приховати триваючу мобілізацію для війни в Україні, щоб уникнути зростання невдоволення населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-