За Соледар цілодобово йдуть бої, ЗСУ відбивають атаки ворога

За Соледар цілодобово йдуть бої, ЗСУ відбивають атаки ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
російська армія протягом доби завдала по Україні три авіаційних та близько 50 ракетних ударів. росіяни не полишають намірів повністю захопити Донецьку область. Тривають важкі бої за Соледар.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 14 січня.

"Російські загарбники, не маючи успіхів на полі бою, продовжують знищувати інфраструктуру та помешкання цивільного населення. Завдають ударів по населених пунктах, порушуючи чи не усі норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни", - наголосили у Генштабі.

Загалом, протягом доби, ворог завдав 3 авіаційних та близько 50 ракетних ударів.

Сьогодні ворог завдав масованих ракетних ударів. Зранку, зенітними керованими ракетами С-400 (С-300) з північного напрямку була атакована столиця.

Пізніше держава-терорист застосувала високоточну зброю: крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555, Х-22, крилаті ракети морського базування "Калібр", керовані авіаційні ракети Х-59 по об’єктах критичної інфраструктури України.

Читайте також: У Повітряних силах заявили про знищення 25 із 38 російських ракет різних типів

Російська ракета влучила у житловий багатоквартирний будинок у Дніпрі.

Загалом ворог здійснив близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та 5 пусків керованих авіаційних ракет.

Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено 18 крилатих ракет та 3 керовані авіаційні ракети. Триває підрахунок та уточнення.

Окрім того, загарбники здійснили 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України.

росіяни не полишають намірів повністю захопити Донецьку область. З цією метою зосереджують основні зусилля на наступальних діях на Бахмутському напрямку. Тривають важкі бої за Соледар. ЗСУ цілодобово відбивають атаки ворога. Загарбники зазнають великих втрат.

Також ворог веде наступ на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському напрямку намагається покращити тактичне положення, а на Запорізькому та Херсонському - обороняється.

Читайте також: У разі збільшення загрози з боку білорусі ЗСУ задіє резерви — Наєв

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін. Наступальних угруповань не виявлено.

Республіка білорусь продовжує брати участь у російській агресії проти України, надаючи свою територію та повітряний простір для завдання ударів, а також боєприпаси та матеріально-технічні засоби.

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Вовківка та Кіндратівка Сумської області та Стариця, Гатище, Вовчанськ, Стрілеча, Тернова, Хатнє і Тополі на Харківщині.

На Куп’янському напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Дворічна, Орлянка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв райони Макіївки, Невського, Кремінної та Червонопопівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Спірне, Виїмка, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Дружба та Північне на Донеччині.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогневий вплив потрапили Красногорівка, Веселе, Авдіївка, Мар’їнка, Водяне і Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку противник обстріляв Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Велику Новосілку на Донеччині.

На Запорізькому напрямку обстріли фіксувалися біля Малинівки, Гуляйполя, Дорожнянки, Залізничного, Чарівного, Малої Токмачки, Степового та Плавнів на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали Херсон та Дмитрівка Миколаївської області, є постраждалі серед мирних жителів.

З метою посилення оборонних спроможностей своїх підрозділів на лівобережній Херсонщині, ворог проводить передислокацію. Відзначається переміщення особового складу, озброєння, військової техніки та боєприпасів.

Читайте також: У Києві завдяки ППО немає влучань по об’єктах критичної інфраструктури - КМВА

Агресор продовжує щоденно зазнавати втрат в живій силі. Низьким, до 40 відсотків, залишається рівень укомплектування окремих підрозділів 3 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу, що розташовані в районі Горлівки Донецької області. І це, попри нещодавнє доукомплектування мобілізованими та контрактниками. Показово, що особовому складу заборонено залишати місце розташування - таким чином загарбники хоч якось намагаються запобігти дезертирству.

Читайте також: На території Молдови виявили уламки ракети після масованого удару рф по Україні

російська "влада" на тимчасово захоплених територіях Донецької області переглядає категорії громадян призовного віку, які раніше мали так звану "бронь". Зокрема, працівників екстрених та комунальних служб вже про це попереджено.

Українська авіація протягом доби завдала 5 ударів по районах зосередження загарбників, а ракетники і артилеристи уразили 5 таких районів та склад боєприпасів ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-