Усі депутати ОПЗЖ мають піти з Верховної Ради – Данілов

Усі депутати ОПЗЖ мають піти з Верховної Ради – Данілов

Укрінформ
Представники ОПЗЖ у Верховній Раді повинні піти з парламенту, оскільки саме вони привели в Україну війну, лобіювали інтереси рф, а серед колаборантів в різних регіонах найбільше представників саме цієї політичної сили.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи питання позбавлення депутатських мандатів Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

«Якщо по справедливості, беріть список ОПЗЖ і вони всі мають покинути Верховну Раду… Це люди, які привели до нас сюди війну, люди, які постійно дбали тут за інтереси російської федерації, для яких путін був кумиром. Що вони роблять у Верховній Раді України, коли йдуть кровопролитні бої за нашу Україну, мені важко сказати. Я взагалі вважаю, що жоден з них не має права, принаймні морального, на сьогоднішній день знаходитись в межах Верховної Ради України», - наголосив Данілов.

Він додав, що це проросійська партія, яка заводила «рускій мір» в Україну, тож народні депутати мають відповідально ставитись до цієї ситуації і розуміти, з ким вони мають справу. Данілов наголосив, що 30 років в державі закривали очі на прихильників рф і зараз неприпустимо залишати ситуацію, як є.

Читайте також: Раду продовжать очищати від фанатів путіна – Арахамія

«Всі депутати ОПЗЖ мають піти з Верховної Ради», - вважає Секретар РНБО.

Відповідаючи на питання щодо колаборантів, Данілов нагадав, що СБУ наразі активно виявляє їх.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 10 січня позбавив громадянства України народних депутатів від колишньої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також позафракційного народного депутата Андрія Деркача.

У Верховну Раду 11 січня надійшов указ глави держави про позбавлення їх українського громадянства. Зранку 12 січня перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що парламент на найближчому засіданні достроково припинить повноваження депутатів Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна. Медведчук, Козак, Деркач та Кузьмін обвинувачуються у державній зраді.

Сьогодні Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-