Держспецзв’язку організовуватиме забезпечення військових безпілотниками

Держспецзв’язку організовуватиме забезпечення військових безпілотниками

Укрінформ
Кабінет Міністрів України вніс зміни до положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. 

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Передбачено, що Адміністрація Держспецзв’язку відповідно до покладених на неї завдань є замовником закупівлі товарів, робіт і послуг у сфері публічних закупівель, державним замовником у сфері оборони, в тому числі щодо закупівлі, виробництва, ремонту безпілотних літальних апаратів (планерів, коптерів, дронів тощо)», – зазначив він.

Читайте також: У Львові пройшли навчання із захисту критичної інфраструктури

За словами Мельничука, Адміністрація Держспецзв’язку організовує забезпечення безпілотними літальними апаратами (планерами, коптерами, дронами тощо), їх експлуатацію і застосування. Також Адміністрація Держспецзв’язку має право одержувати безоплатно від державних органів та органів місцевого самоврядування, військових формувань, підприємств, установ, а також громадян інформацію, документи і матеріали, необхідні для виконання покладених на Держспецзв’язку завдань, в тому числі щодо потреби у кількості і тактико-технічних характеристиках безпілотних літальних апаратів.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон, в межах якого Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації виконуватиме функції уповноваженого органу з питань захисту критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-