У Львові пройшли навчання із захисту критичної інфраструктури

У Львові пройшли навчання із захисту критичної інфраструктури

Укрінформ
У Львові відбулися командно-штабні навчання із захисту критичної інфраструктури під час надзвичайних ситуацій.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомляє у Телеграмі.

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності в межах міжнародного проєкту EURO-MED-REACT відбулися масштабні командно-штабні навчання із цивільного захисту.

На запрошення Міжнародного центру з хімічного захисту та безпеки (ICCSS) та ректора університету Мирослава Коваля участь у заході взяли заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій та начальник управління Держспецзв’язку у Львівській області Сергій Жук.

Читайте також: На Одещині розпочали розслідування за фактом обстрілу енергетичної інфраструктури

Учасники навчань відпрацьовували алгоритм реагування місцевих, національних та міжнародних сил цивільного захисту на змодельовану надзвичайну ситуацію, яка, за сценарієм, має загрозу для критичної та інфраструктури у прикордонних районах. Також учасники навчань вивчали процес активації Об’єднаного механізму цивільного захисту Європейського Союзу, співпрацю між країнами та надання міжнародної допомоги у критичних випадках.

Потій нагадав, що, згідно зі змінами в законодавстві, Держспецзв’язку від 5 грудня виконує функції уповноваженого органу з питань захисту критичної інфраструктури України.

“Для нас надзвичайно важливо брати участь у подібних заходах. Адже ми повинні розуміти, чи готові відповідні служби захищати критичну інфраструктуру у разі надзвичайних ситуацій, а також – вивчати міжнародний досвід”, – зауважив він.

Читайте також: Укренерго спрямує понад €400 мільйонів на відновлення та реконструкцію інфраструктури

Учасниками проєкту EURO-MED-REACT є державні інституції та установи з Польщі, Литви, Румунії, Молдови, Словаччини, Йорданії, Чехії, а також Організація Об'єднаних Націй, Всесвітня організація охорони здоров’я (WHO), Організація із заборони хімічної зброї (OPCW).

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня голова Держспецзв'язку Юрій Щеголь заявив, що у разі виникнення блекауту в Україні внаслідок ракетних обстрілів радіо і телебачення працюватимуть щонайменше три доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-