росія «чіпляється» за Соледар, бо хоче перервати череду поразок від ЗСУ – Держдеп

росія «чіпляється» за Соледар, бо хоче перервати череду поразок від ЗСУ – Держдеп

Укрінформ
Заяви росіян про начебто отримання контролю над містом Соледар, що не має жодних стратегічних вигод для рф, свідчать про те, що їм украй бракує успіхів на тлі тривалої череди поразок і великих втрат від контрнаступу ЗСУ.

Таку позицію висловив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українські сили, які розпочали контрнаступ минулого року, були надзвичайно ефективними в тому, щоби зупинити подальше вторгнення росіян, відкинути російські сили назад і відвоювати тисячі квадратних миль своєї території. І той факт, що деякі елементи в рф стверджують, що вони досягли певних успіхів, я думаю, свідчить про відсутність спроможності у росії робити такі заяви (про реальні успіхи – ред.) протягом уже достатньо тривалого часу», - зауважив речник Держдепу.

Читайте також: Президент подякував українським воїнам, які в Соледарі завдають відчутних втрат ворогу

Водночас, він зазначив, що США оцінюють ситуацію на Донбасі як продовження інтенсивних бойових дій.

«За нашими очікуваннями, так продовжуватиметься й далі», - продовжив Прайс.

Він допустив, що обидві сторони зазнаватимуть втрат, а контроль над певними територіями може змінюватися в процесі бойових дій. І якщо росіянам навіть і вдасться здобути певні успіхи, то це їм коштуватиме масштабних втрат особового складу й озброєння.

Читайте також: Пентагон: у Соледарі важкі бої, але немає ознак, що росіянам вдалося взяти місто

Водночас, представник Держдепу наголосив, що жодні можливі тактичні успіхи росіян не зможуть замінити стратегічної невдачі, яку президент путін і його війська зазнали з перших днів цієї війни. І ця стратегічна невдача «лише посилилася завдяки ефективному контрнаступу, який розгорнула Україна», підсумував Прайс.

Як повідомляв Укрінформ, у Пентагоні в четвер заявили, що не бачать підтверджень заявам росіян про нібито завоювання українського міста Соледар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-