Поліція щодня порушує близько 300 справ за фактами воєнних злочинів рф

Поліція щодня порушує близько 300 справ за фактами воєнних злочинів рф

Укрінформ
Працівники Національної поліції щодня відкривають близько 300 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів військовослужбовцями російської федерації.

Про це повідомив під час брифінгу начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції Олексій Сергєєв.

“За останні два тижні поліція задокументувала 4 тисячі воєнних злочинів, які вчиняються на території нашої держави військовослужбовцями російської федерації та їх пособниками. До трьохсот таких кримінальних проваджень реєструються щоденно”, - сказав він.

Читайте також: Ворог обстріляв дев’ять населених пунктів Донеччини - поліція показала наслідки

За словами посадовця, загальна кількість кримінальних проваджень цієї категорії від початку вторгнення досягла 58 тисяч. З них найбільше зареєстровано за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни) — їх понад 46 тисяч, та ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) - 9 тис. 200 кримінальних справ.

Сергєєв наголосив, що Нацполіція приділяє особливу увагу документуванню фактів колабораційної діяльності. За останні два тижні Нацполіція задокументувала 56 таких кримінальних правопорушень, а загальна їх кількість з початку повномасштабного вторгнення - 2 300. Найчастіше до відповідальності притягуються особи, які сприяли впровадженню російських стандартів освіти, передавали матеріальні ресурси російським воєнізованим формуванням, а також обіймали посади у незаконних органах влади, зокрема, у судах та правоохоронних органах.

Читайте також: Злочини росії в Україні розслідує 21 країна - Євроюст

Як повідомлялося, на Харківщині викрили колаборанта, який допомагав росіянам вивозити українське зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-